Fotbal intern

Cum vede ACUM Grozavu scandalul cu Golofca:”L-am trezit la realitate”

Leo Grozavu l-a felicitat pe Costel Enache după victoria obţinută de FC Botoşani cu Dinamo, scor 1-0 şi a vorbit într-un interviu pentru FANATIK.RO despre jocul fostei sale echipe, dar şi...
24.07.2017 | 16:30
Cum vede ACUM Grozavu scandalul cu GolofcaLam trezit la realitate

Leo Grozavu l-a felicitat pe Costel Enache după victoria obţinută de FC Botoşani cu Dinamo, scor 1-0 şi a vorbit într-un interviu pentru FANATIK.RO despre jocul fostei sale echipe, d ar şi despre relaţia pe care a avut-o cu autorul golului moldovenilor, Cătălin Golofca – vezi video.

Acesta a mărturisit că regretă gestul pe care l-a făcut faţă de jucătorului de 27 de ani în martie, când l-a bruscat violent pe fotbalist în timpul unui meci, spărgându-i buza – vezi foto, atunci când  dar că totuşi şi jucătorul îi făcuse mai multe probleme la vremea respectivă.

Domnule Grozavu, ce părere aveţi de rezultatul obţinut de FC Botoşani pe Naţional Arena?

Bravo băieţilor şi bravo antrenorului Costel Enache pentru cele trei puncte obţinute. De această dată FC Botoşani a avut şi şansă, ţinând cont că şi eu puteam să îi bat pe cei Dinamo pe Naţional Arena, dar am pierdut cu 1-o. La acel meci, dacă fosta mea echipă avea şansă, puteam să câştigam încă de pe atunci la Bucureşti.

Vedeţi ceva schimbări făcute de Costel Enache în jocul lui FC Botoşani?

Costel Enache este un băiat ambiţios din valul tânăr al antrenorilor din Liga 1. Nu a avut prea mult timp la dispoziţie să schimbe multe în joc, dar să fiţi siguri că uşor, uşor o să îşi impună şi el ideiile sale de joc. Acum el are un mare avantaj că se bazează pe un lot omogen. Nu uitaţi că eu am stat la această echipă patru ani şi am avut cam aceeaşi jucători.

Leo Grozavu: “Sper să nu mai treacă timpul pe lângă Golofca”

Golul victoriei a fost marcat de Golofca, nu prea aveţí amintiri plăcute cu acest jucător, nu?

Eu îl felicit pe acest jucător pentru golul marcat şi sper din tot sufletul să ajungă la o echipă mult mai puternică, dar este bine să nu mai lase timpul să treacă pe lângă el, deoarece până acum vă spun eu că asta s-a întâmplat. La potenţialul pe care Cătălin îl are el, trebuia de ceva timp să fie plecat la o echipă tare.

Regretaţi incidentul cu Golofca?

Evident! Nu trebuia niciodată să reacţionez în aşa fel. Vă asigur că am învăţat multe din acel incident Însă acel gest al meu a venit şi pe fondul mai multor probleme pe care Golofica mi le făcea. Nu are rost să le mai dezvolt acum. Însă m-a deranjat faptul că băiatul asta s-a lăsat influenţat de nişte personaje din fotbalul românesc să facă ulterior unele lucruri mai puţin ok. Eu am greşit şi am recunoscut, dar poate că l-am trezit la realitate pe acest fotbalist. După acel incident Golofca a început să joace din ce în ce mai bine, dar vreau să vă spun că la câte îmi făcuse el mie dacă eu eram duşmănos puteam să îmi bat joc de el. Însă nu am făcut-o şi am mizat în continuare pe calităţile sale de fotbalist.

“Dacă doream Golofca putea să zboare de la Botoşani”

Domnul Iftime a declarat public că el v-a impus să îl păstraţi pe Golofca la echipă, este adevărat?

Nu! Este o mare prostie. Domnul Iftime poate mă confundă. Dacă eu doream Golofca zbura de la Botoşani, dar nu am vrut asta. Eu l-am păstrat pe el în echipă deoarece era un fotbalist cu calităţi. Am văzut şi eu ce a spus domnul Iftime, dar vă mai spun încă o dată că nu este adevărat.

Regretaţi că aţi plecat de la FC Botoşani?

Sub nici o formă. Consider că patru ani pentrecuţi la Botoşani au fost suficienţi. S-a încheiat un ciclu şi nu poţi să stai antrenor la o echipă pe viaţă. Însă vreau să îţi mai spun că am încredere că fotbalistul Golofca o să ajungă la o echipă mult mai bună. Deja unele echipe şi-au întins antenele către el. O să vedei voi că am dreptate.

118 meciuri a stat pe banca Botoşaniului Leo Grozavu în cele două mandate de antrenor

9 goluri şi 4 assisturi a avut Golofca la Botoşani cu Grozavu antrenor