Fotbal intern

Leo Grozavu, atacuri dure înaintea meciului cu Dinamo: „Nu e normal, nu sunt profesioniști”

13.02.2021 | 19:43
Leo Grozavu atacuri dure inaintea meciului cu Dinamo Nu e normal nu sunt profesionisti
ADVERTISEMENT

Criza de coronavirus care a lovit clubul Sepsi Sfântu Gheorghe a creat multe probleme pentru Leo Grozavu. Antrenorul este nemulțumit și de programările de care are parte echipa sa. 

Covăsnenii vor da piept cu Dinamo, la București, în seara zilei de 13 februarie, de la ora 21:00. După doar trei zile, Sepsi va trebui să se deplaseze și la Pitești pentru meciul cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, mai ales după ce mulți dintre jucătorii săi au fost nevoiți să se carantineze ca urmare a infectării cu noul coronavirus, Leo Grozavu crede că programările meciurilor sunt unele ce denota lipsă de respect față de fotbaliști.

Leo Grozavu, atacuri dure înaintea meciului cu Dinamo: „E clar că vom suferi!”

Meciul dintre Dinamo și Sepsi Sfântu Gheorghe se va disputa de la 21:00, în data de 13 februarie, oră la care se anunță o temperatură de -5 grade în București, care va scădea și mai mult până la 23:00, când meciul se va încheia.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Leo Grozavu crede că echipa sa este foarte dezavantajată, deoarece jucătorii care tocmai s-au refăcut după ce au fost bolnavi de coronavirus ar putea fi vulnerabili în fața condițiilor meteo extreme.

„Se știa foarte bine că vor veni câteva zile de frig. Programarea meciului e cel puțin nefericită la ora 21:00. În primul rând vizavi de respectul față de jucători. E clar că vor fi multe grade cu minus, la fel de clar e că jucătorii vor suferi din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

De ce spun asta? Noi am fost foarte afectați de Coronavirus. Atunci când acești jucători vor juca la o temperatură foarte scăzută, se vor supune unui mare risc. Unii dintre ei au 4-5 zile de antrenament. E clar că vor suferi”, a spus Grozavu pentru gsp.ro.

Fostul tehnician al lui FC Botoșani sau Astra Giurgiu i-a criticat aspru pe organizatorii Ligii 1 și pe cei care stabilesc programările partidelor, menționând programul extrem de complicat de care se vor lovi elevii săi în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

„Un meci programat la ora 21:00 pe noi ne dă peste cap. Noi vom termina în jur de 11, vom pleca pe la 11:30, ajungem pe la 4 dimineața la Sfântu Gheorghe. Marți avem un alt joc, tot în deplasare. Cei care fac asta trebuie să fie mai profesioniști.

Dacă noi jucătorii, antrenorii suntem judecați, criticați, scanați din toate părțile, și cei care care alcătuiesc calendarul competițional ar trebui să fie la fel. Să fie profesioniști, să-și facă meseria cât mai bine”, a punctat tehnicianul.

Antrenorul lui Sepsi a dezvăluit și cum se prezintă jucătorii săi, din punct de vedere fizic, și susține că aceștia au nevoie de cel puțin alte trei săptămâni pentru a-și reveni total și pentru a putea evolua la capacitate maximă.

„Îi monitorizăm în permanență pe cei aflați în carantină. Însă nu sunt toți la fel. În funcție de corpul fiecăruia, de cât de mult au suferit din cauza virusului. Cred că mai avem nevoie de minim 3 săptămâni, poate 4. Atunci cred că vom fi la parametri optimi”, a mai spus Grozavu.

Ce zice despre Dinamo și de ce nu a mai venit Kyle Lafferty

Leo Grozavu a recunoscut că adversarii de la Dinamo formează o echipă aflată într-o formă foarte bună, însă a subliniat și faptul că arbitrul Andrei Chivulete este din București, ceea ce ar putea reprezenta o problemă pentru duelul dintre echipa sa și „câinii roșii”.

„Întâlnim o echipă aflată într-un reviriment evident. Au arătat-o la ultimele jocuri, deși au pierdut la Craiova și cu FCSB în campionat. Sunt o echipă cu jucători valoroși. E clar că problemele din cadrul clubului au afectat mersul bun al lucrurilor. Au o serie întreagă de jucători valoroși care pot învinge pe oricine.

 Nu mi se pare ca la un meci în București să primim un arbitru din București. Nu cred că e normal! Sunt mulți alți arbitri din țara asta care puteau fi delegați. Nu că am ceva personal cu domnul Chivulete. E doar o constatare, nimic mai mult”, a mai spus Grozavu.

De asemenea, Leo Grozavu a vorbit și despre transferul lui Kyle Lafferty, nord-irlandezul despre care s-a spus că urma să semneze cu echipa covăsneană. Antrenorul a mărturisit că nu știe exact de ce a picat mutarea.

„N-aș putea să vă spun cu exactitate, în momentul în care am intrat în discuții cu cei care se ocupă de el ni s-au spus niște condiții, le-am zis că noi putem să facem o ofertă în acele condiții, am făcut-o, apoi nu știu ce s-a întâmplat.

Am văzut jucătorul, îl cunoșteam, l-am scanat ca să văd în momentul de față cum arăta. Din păcate totul a picat, nu știu să vă zic 100%, din câte am înțeles jucătorul n-a mai vrut. S-a interesat de club, a zis că-i place proiectul, că e interesant, dar nu a acceptat.

Căutăm în continuare un atacant, sperăm să-l găsim. Sperăm să nu fie troienit pe undeva. Nici nu vreau cantitate, vreau să fie ceva de care avem nevoie. Până la urmă jucătorii noștri și-au făcut datoria în față, avem al 2-lea atac din Liga 1”, a mai declarat tehnicianul.

ADVERTISEMENT