Sport

Leo Grozavu, la un pas să-i „fure” titlul lui Edi Iordănescu. Ce s-a întâmplat în duelurile din sezonul trecut

Edi Iordănescu are palmares pozitiv în confruntările cu Leo Grozavu, însă a fost la un pas să piardă titlul la CFR Cluj în urma meciului cu Sepsi din finalul sezonului.
23.08.2021 | 19:36
Leo Grozavu la un pas sai fure titlul lui Edi Iordanescu Ce sa intamplat in duelurile din sezonul trecut
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu va debuta pe banca FCSB-ului împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe, iar antrenorul e pus în gardă înainte de confruntarea cu singura echipă din Casa Pariurilor Liga 1 împotriva căreia bucureștenii nu au reușit să câștige sezonul trecut.

Noul antrenor al FCSB-ului a câștigat de două ori în fața lui Leo Grozavu în campionatul trecut, însă a pierdut ultima confruntare directă și care îl putea costa titlul de campion.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, emoții mari împotriva lui Leo Grozavu

Chiar dacă Edi Iordănescu are palmares pozitiv împotriva antrenorului lui Sepsi Sfântu Gheorghe, fostul tehnician al lui CFR Cluj a fost la un pas să rateze singurul său titlu din carieră în finalul sezonului trecut, când CFR Cluj a pierdut pe teren propriu cu 1-0 în fața covăsnenilor, în etapa a șaptea a play-off-ului.

„Această înfrângere vine în cel mai prost moment posibil pentru noi. A căzut un mit. Dacă era vreo urmă de relație între cele două echipe, nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat astăzi”, a fost discursul dur al fostului antrenor al lui CFR Cluj după înfrângerea surprinzătoare în fața celor de la Sepsi.

Cu o victorie în fața celor de la Academica Clinceni, FCSB ar fi putut trece pe primul loc, cu un punct peste CFR Cluj. Echipa lui Dinu Todoran s-a încurcat însă la Giurgiu și a terminat la egalitate, scor 2-2, cu trei etape înainte de finalul campionatului.

ADVERTISEMENT

Victorie controversată împotriva celor de la Sepsi

Rachid Bouhenna se afla în ultimele șase luni de contract cu Sepsi Sfântu Gheorghe și nu a mai dorit să își prelungească înțelegerea. Covăsnenii au fost puși în fața faptului împlinit când au aflat că jucătorul a semnat deja cu CFR Cluj și a fost scos din lot înaintea meciului direct: „Sunt anumite suspiciuni că Bouhenna a semnat cu CFR Cluj. Așa că am zis că e mai bine să-l ferim și pe el de suspiciuni, dar și pe noi”, a declarat Leo Grozavu înaintea meciului cu CFR Cluj.

Suspiciunile nu s-au oprit aici și s-a pus la îndoială și meciul din etapa a 17-a când CFR Cluj a câștigat cu 1-0 la Sfântu Gheorghe, iar Bouhenna a fost eliminat în debutul reprizei a doua: „Acum pot să mă gândesc la acel cartonaș roșu pe care l-a luat? (în meciul din etapa a 17-a a sezonului regulat, pierdut de Sepsi, acasă, cu 0-1, Rachid Bouhenna a fost eliminat în minutul 49 – n.r.). Pot! Nu-l acuz, dar am dreptul să fiu suspicios”.

ADVERTISEMENT

Discursul căpitanului Atilla Hadnagy nu s-a oprit la aceste remarci și a continuat tirul de acuze la adresa coechipierului său, Bouhenna, care în cele din urmă chiar a ajuns în Gruia: „Avea cartonaș galben, la pauză, Leo, care avea Covid-19, a discutat cu el la telefon, i-a spus să fie atent! Ce a făcut el? Exact pe dos! A intrat cu două picioare, să fie sigur că ia ’roșu’. Plus că nu avea ce căuta în acel loc, pe partea stângă. Foarte dubios ni s-a părut acel episod, dar am tăcut. Cred că a semnat cu CFR nu acum, nici în urmă cu 2-3 săptămâni, ci din decembrie sau ianuarie 2021. Așa cred eu”.

Ce a spus Edi Iordănescu despre Leo Grozavu

Edi Iordănescu a vorbit despre „duelul” cu Leo Grozavu, pe care îl consideră un antrenor de mare valoare: „Sepsi este o echipă bună, îl cunosc pe Leo foarte bine, este un antrenor extrem de implicat și știu cum gestionează echipa și momentele. Cred că participarea foarte scurtă în Europa a lor i-a dat puțin peste cap, dar, dacă vă uitați la lot, veți vedea că nu sunt deloc inferiori, ba chiar din contră”.

ADVERTISEMENT

Pentru Edi Iordănescu, importanța acestei partide este una foarte mare, ținând cont că e debutul său pe banca FCSB-ului, iar cu o înfrângere CFR Cluj s-ar distanța la nu mai puțin de zece puncte: „În sezonul trecut, echipa (n.r. – FCSB) nu a reuşit să învingă niciodată. Sepsi a reuşit o victorie şi trei egaluri. Şi asta contează şi sunt singur că mental apasă acest lucru. Sper să fim inspirați în alegerile făcute și băieții să intre și să interpreteze jocul în așa fel încât să ne ajute. Sunt trei puncte extrem, extrem de importante pentru noi”.

Edi Iordănescu în sezonul trecut împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe

  • 17.01.2021: Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj 0 – 1
  • 21.04.2021: Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj 0 – 1
  • 10.05.2021: CFR Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe – 0 – 1

Edi Iordănescu nu poate face minuni într-o săptămână. E un antrenor care s-a impus peste tot pe unde a lucrat, cu principii sănătoase. Tactic, nu știu câte a putut schimba. Dar la nivel mental jucătorii vor da totul. Pentru că e un antrenor nou, o șansă pentru toți jucătorii. – Leo Grozavu


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 1,70 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT