Sport

Leo Grozavu se mulțumește cu un egal la Oțelul – Poli Iași. Ce spune Dorinel Munteanu: „Avem un singur țel, de a promova!” Video

Leo Grozavu are în vedere și un egal la meciul Oțelul Galați - Poli Iași. Ce a spus Dorinel Munteanu despre lupta la promovare în SuperLiga.
17.03.2023 | 21:05
Leo Grozavu se multumeste cu un egal la Otelul  Poli Iasi Ce spune Dorinel Munteanu Avem un singur tel de a promova Video
Leo Grozavu și Dorinel Munteanu au prefațat Oțelul Galați - Poli Iași în prima etapă a play-off-ului din Liga 2 Casa Pariurilor. Sursă foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Leo Grozavu este de părere că un egal pe terenul celor de la Oțelul Galați ar ajuta-o pe Poli Iași în lupta pentru promovarea în SuperLiga. Cele două formații se înfruntă în prima etapă din play-off-ul ligii secunde duminică, 19 martie, de la ora 21:15.

Leo Grozavu vrea ca Poli Iași să debuteze cu dreptul în play-off: „E foarte important să începem cu o stare bună”

Deși se află pe locul 2 în play-off, Poli Iași ocupă primul loc care duce la promovarea directă în SuperLiga. În continuare, liderul CSA Steaua nu are drept de a lua startul în primul eșalon al fotbalului din România. În prima etapă din play-off, Poli Iași merge pe terenul celor de la Otelul Galați, duminică, 19 martie, ora 14:15.

ADVERTISEMENT

Pe lângă rivalitatea regională, miza este foarte importantă pentru ambele echipe. Atât Poli Iași, cât și Oțelul Galați, aflată pe locul trei cu 36 de puncte, luptă pentru promovarea în SuperLiga. Leo Grozavu speră ca echipa sa să înceapă cu dreptul în play-off.

„Suntem în fața finalelor de campionat, va fi o partidă importantă, ca toate celelalte și e foarte important să începem cu o stare bună. Întâlnim o echipă bună, experimentată chiar, omogenă, luptătoare, sunt absolut convins că ne va aștepta un joc de luptă, dar trebuie să fim pregătiți.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând va conta probabil ambientul, publicul spectator care va susține echipa gazdă și va trebui să fim pregătiți pentru lucrurile astea. Sper ca echipa câștigătoare să se decidă pe teren, să nu fie greșeli de arbitraj”, a declarat Leo Grozavu, la conferința de presă premergătoare meciului.

Leo Grozavu are în vedere și un egal la derby-ul Oțelul Galați – Poli Iași: „Orice rezultat în afara înfrângerii este un rezultat pozitiv”

Avansul de patru puncte pe care Poli Iași îl are în clasament față de Oțelul Galați, principala urmăritoare, îl face pe Leo Grozavu să fie mulțumit și cu un rezultat de egalitate. Deși va miza pe forța ofensivă, antrenorul în vârstă de 55 de ani vrea ca echipa sa să fie echilibrată pe ambele faze.

ADVERTISEMENT

„Oricine vrea să câștige, important este ce putem. Dar orice rezultat în afara înfrângerii este un rezultat pozitiv. Noi trebuie să fim pregătiți și echilibrați, ca la fiecare joc. Și ofensiv trebuie să știm să ne facem treaba, dar în același timp și defensiv.

Dacă nu există echilibru între apărare și atac este foarte greu să-ți propui obiective îndrăznețe. Trebuie să fim echilibrați din toate punctele de vedere, să avem o organizare defensivă foarte bună. Și, bineînțeles, am spus de fiecare dată, îmi place să joc ofensiv, fotbalul este pentru a marca goluri în poarta adversă, nu pentru a apăra poarta proprie”, a mai declarat Leo Grozavu care se așteaptă la un stadion plin, ținând cont de rivalitatea dintre cele două formații.

ADVERTISEMENT

„Mă aștept la un stadion plin, dar și la o galerie din partea noastră care să ne susțină. Nu este o distanță mare între orașe, din câte am înțeles este și o rivalitate sportivă, ne așteptăm să fim susținuți, să avem o atmosferă frumoasă. Pentru asta până la urmă se joacă fotbalul, pentru ca spectatorii să umple stadioanele, sunt convins că va fi ambientul necesar pentru o partidă de calitate”, a încheiat Leo Grozavu.

Dorinel Munteanu, cu gândul la promovare înaintea derby-ului Oțelul – Poli Iași: „Fiecare echipă își face calcule”

Dorinel Munteanu și-a atins obiectivul pe banca echipei la care a scris istorie odată cu accederea în play-off. Fosta campioană a României are șanse reale de a promova din nou pe prima scenă a fotbalului din România, iar o victorie în fața propriilor suporteri contra rivalilor de la Poli Iași ar fi ingredientul esențial.

„Ne-am atins obiectivul, am intrat în play-off, acum suntem în fața primului joc, va fi unul disputat. Fiecare echipă își face calcule, noi le facem pe ale noastre. Încercăm să nu dezamăgim suporterii, încercăm să facem tot ce putem pentru a face puncte, pentru a ne îndrepta spre promovare.

Ajungând aici, e clar că toate gândurile au un singur țel, de a promova! Sincer, pentru mine nu contează programul, nu am avut preferințe, pentru că sunt puncte puse în joc și acasă, și în deplasare. Trebuie să ne batem pentru ele și nu m-am gândit la tragerea la sorți”, a declarat Dorinel Munteanu, la conferința de presă.

Dorinel Munteanu vrea să-i mulțumească pe suporterii lui Oțelul Galați: „Împreună cu ei am ajuns unde am ajuns”

Dorinel Munteanu vrea să obțină maxim în meciurile de pe teren propriu cu Oțelul Galați în condițiile în care echipa de la malul Dunării are parte de o susținere numeroasă la fiecare partidă. „Pentru noi, meciurile de acasă ne avantajează mult, avem în spate un public minunat, sper ca și la meciul cu Iași să fie în număr cât mai mare, să ne susțină.

Împreună cu ei am ajuns unde am ajuns, dar e importantă atitudinea jucătorilor, e importantă și imaginea echipei. Faptul că oamenii vin la stadion, demonstrează că suporterii sunt alături de echipă, nu avem presiune, dar trebuie să ne gândim că suporterii au venit lângă noi datorită rezultatelor.

Vreau continuitate la echipă, vreau ca obiectivul nostru principal să fie pe aceste 10 jocuri, e foarte important”, a mai spus și Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT