Life

Leo Iorga n-are parte de linişte nici după moarte: “Nişte fanatici au făcut scandal că de ce e îngropat lângă Eminescu”

Leo Iorga nu are parte de liniște nici acum, la doi ani de când a murit. Unii consideră că artistul nu ar fi trebuit îngropat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu.
17.11.2021 | 11:14
Leo Iorga nare parte de liniste nici dupa moarte Niste fanatici au facut scandal ca de ce e ingropat langa Eminescu
ADVERTISEMENT

Leo Iorga s-a stins din viață acum doi ani din cauza unei boli incurabile, însă nu are parte de liniște nici după moarte. Fostul solist al trupei Compact și-a dorit să fie îngropat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor.

Edy Iorga, fiul cântărețului, a dezvăluit că „niște fanatici” fac scandal la mormântul lui Leo Iorga pe motiv că acesta este îngropat atât de aproape de Mihai Eminescu.

ADVERTISEMENT

Solistul a murit pe 2 noiembrie 2019 din cauza unui cancer galopant, la doar 54 de ani. A fost unul dintre reprezentanții de seamă ai muzicii rock din România.

Leo Iorga n-are parte de linişte nici la doi ani de când a murit

Fiul regretatului cântăreț, Edy Iorga, a vorbit despre scandalurile de la mormântul tatălui său. Tânărul este indignat de faptul că oamenii consideră că Leo Iorga era „un rocker satanist” și că nu ar fi trebuit înmormântat pe Aleea Scriitorilor.

ADVERTISEMENT

Leo Iorga este cel care și-a ales mormântul în acest loc. Fiul său nu poate înțelege atitudinea acidă pe care oamenii o au în legătură cu faptul că artistul era interpret de muzică rock.

„Nişte fanatici au făcut scandal că de ce tata, considerat de ei rocker satanist, ca de altfel toţi rockerii, e îngropat lângă Mihai Eminescu.

ADVERTISEMENT

Tata şi-a ales singur mormântul aici. Dar, acum să fim serioşi, scriitorii erau uşă de biserică? Eu consider acest scandal o mare răutate din partea oamenilor”, a dezvăluit Edy Iorga, fiul cântărețului, scrie okmagazine.ro.

Leo Iorga a avut grave probleme de sănătate

Leo Iorga a murit în 2019, după ce s-a luptat ani de zile cu cancerul. Cântărețul a fost operat în străinătate de mai multe ori, dar nu a scăpat de această boală incurabilă care i-a adus sfârșitul, în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

În 2011, fostul solist de la Compact a fost supus unei intervenții chirurgicale la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală. La acel moment i s-a extirpat o tumoare canceroasă la plămâni.

Trei ani mai târziu, artistul a suferit și o operație pe creier, atunci când i-a fost extirpată o tumoare de trei centimetri. Medicii au reușit să elimine și  acea tumoare.

Cântărețului i-a fost extirpată glanda suprarenală stângă, care nu mai funcționa normal de câțiva ani. Mai multe organe i-au fost afectate din cauza cancerului.

Ultima intervenție chirurgicală pe care a suferit-o a avut loc în Germania. Medicii au îndepărtat și o tumoră apărută la femur.

Artistul a rămas cu un singur plămân după ce i-a fost extirpat cel bolnav. Cu puțin timp înainte să moară, starea i se agravase considerabil.

Leo Iorga a colaborat cu trupele Pacific, Cargo, Compact, Schimbul 3, Pacifica, Pact și Compact B.

ADVERTISEMENT