Fotbal international

Leo Messi, 11 recorduri stabilite în acest sezon. Argentinianul strălucește și când Barcelona are un an modest

25.07.2020 | 14:59
Leo Messi 11 recorduri stabilite in acest sezon Argentinianul straluceste si cand Barcelona are un an modest
ADVERTISEMENT

Starul argentinian al echipei FC Barcelona, Leo Messi, a stabilit 11 recorduri în acest sezon în ciuda faptului că echipa catalană a ratat titlul în La Liga.

Trupa lui Quique Setien poate salva stagiunea prin câștigarea Champions League, acolo unde va juca pe Camp Nou la 8 august returul cu Napoli din optimile de finală.

ADVERTISEMENT

După 1-1 în Italia, catalanii au prima șansă la calificarea la turneul Final 8 de la Lisabona, dar Messi a avut o ieșire nervosă în urmă cu două săptămâni și a spus că nu vor trece de Napoli dacă nu vor schimba ceva.

11 recorduri bătute în acest sezon de Leo Messi

Conform Daily Mirror, în ciuda sezonului ratat al Barcelonei în întrecerea internă și a deselor scandaluri care au existat în club, Leo Messi și-a văzut de treaba lui și a dovedit încă o dată că este poate cel mai bun jucător al lumii, stabilind 11 recorduri.

ADVERTISEMENT

Argentinianul a devenit primul fotbalist din La Liga care câștigă de șapte ori titlul de golgheter, depășindu-l pe legendarul fotbalist al lui Athletic Bilbao, Telmo Zarra, care avea șase astfel de trofee. Messi a înscris în acest sezon 25 de goluri, cel mai mic număr din 2009 încoace, dar de ajuns pentru a-l devansa pe Benzema.

Starul catalanilor este din acest moment deținătorul recordului de pase decisive reușite într-un sezon din La Liga. El a fost decisiv în 22 de faze și l-a devansat cu un assist pe fostul său coechipier Xavi Hernandez. Argentinianul este de altfe și primul jucător cu peste 20 de goluri și pase decisive într-un sezon în Spania.

ADVERTISEMENT

Messi a fost desemnat de șapte ori cel mai bun jucător al lunii în actualul sezon, ceea ce reprezintă un alt record pentru întrecerea iberică. O altă bornă atinsă de argentinian este aceea de a fi primul jucător care marchează cel puțin 20 de goluri în 12 sezoane diferite.

Starul de pe Camp Nou este primul jucător din istoria Barcelonei care este implicat în 1.000 de goluri ale echipei și primul fotbalist care a obținut 500 de victorii în campionatul Spaniei. Un alt record este acela al celor mai multe hattrick-uri din La Liga. El a ajuns la 36 de astfel de reușite, întrecându-l pe rivalul său Cristiano Ronaldo, care a rămas la 34 după plecarea la Juventus.

ADVERTISEMENT

Leo Messi este jucătorul din istoria Barcelonei care are cele mai multe apariții în El Clasico (43), dar și primul fotbalist care a marcat în 15 ssezoane consecutive din Champions League. Un ultim record realizat în acest sezon este acela de a fi jucătorul care a marcat împotriva celor mai multe formații în Liga Campionilor (34).

ADVERTISEMENT