Sport

Leo Messi a ajuns la 600 milioane de dolari venituri nete. A fost dezvăluit și salariul real de la PSG

Anul trecut Leo Messi a devenit al doilea fotbalist, după Cristiano, care a câștigat peste un miliard de dolari din fotbal. Acum, scrie presa engleză, care știe contractul cu PSG, a ajuns și la 600 milioane venit net.
12.11.2021 | 12:44
Leo Messi a ajuns la 600 milioane de dolari venituri nete A fost dezvaluit si salariul real de la PSG
Leo Messi a ajuns la venituri nete de 600 milioane de dolari din salarii, contracte de publicitate și activități conexe. Sursa foto: Jacob and Co
ADVERTISEMENT

Leo Messi a bătut record după record și a câștigat tot ceea ce se putea câștiga, la nivelul echipei de club, cu FC Barcelona. De șase ori Balonul de Aur, 35 de trofee cu echipa de club, performanță neegalată. Performanțe care i-au permis să aibă și rezultate din punct de vedere financiar.

Cei 21 de ani la Barcelona au însemnat pentru argenitinian un salariu total de aproximativ 875 de milioane de dolari (654 de milioane de lire sterline). La care s-au adăugat bonusurile pentru performanțe, dar și veniturile suplimentare din contracte adiacente. Astfel că încă de anul trecut a devenit al doilea fotbalist din istorie, după Cristiano Ronaldo, care a depășit pragul de un miliard de dolari în ceea ce privește câștigurile obținute de-a lungul carierei.

ADVERTISEMENT

La PSG, o nouă bornă bifată de Leo Messi

În vară, după o mutare ale cărei detalii nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni, a ajuns la PSG. Plătit regește la Barcelona, Leo Messi nu va pierde nici la Paris la capitolul financiar. Ba dimpotrivă.

Valoarea câștigurilor sale nete a explodat vertiginos. Ajungând acum, potrivit The Mirror, la 600 de milioane de dolari. Jurnaliștii au intrat în posesia datelor din contractul argentinianului cu PSG.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit acordului ar urma să câștige un salariu de 110 de milioane de dolari dacă va rămâne trei ani la clubul parizian. El având un contract pe două sezoane, cu opțiunea de prelungire pentru un al treilea.

Suma este defalcată astfel: 30 de milioane de dolari și câte 40 de milioane de dolari pentru următorii doi. La acești bani se mai adaugă și bonusul primit la momentul transferului, de 25 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Nu vinde la fel de bine ca Ronaldo, dar este plătit regește

La aceste venituri se adaugă și cele obținute din contractele de publicitate sau alte afaceri. A fost imaginea Adidas pentru cea mai mare parte a carierei sale. Lucru care l-a ajutat să fie și cel mai bine plătit sportiv din lume în cinci din cei șase ani din perioada 2009 și 2014.

Acum, la acest capitol nu are cifrele pe care le realizează marele său rival, Cristiano Ronaldo. Ori pe care le reușesc alte staruri ale sportului mondial. Dar are parte de venituri substanțiale.

ADVERTISEMENT

Cu Adidas are un contract pe viață, semnat în 2017. Iar acesta îi aduce anual 25 de milioane de dolari. La această sumă se adaugă alte 33 de milioane care vin de la Gatorade, Pepsi și Budweiser. Iar aparițiile pe coperta jocurilor video Pro Evolution Soccer și FIFA, realizate de Konami și, respectiv, EA Sports, influențează și ele veniturile nete ale lui Leo Messi.

Nu lipsesc nici afacerile conexe. Jucătorul cochetează cu industria modei și și-a deschis propria linie de îmbrăcăminte. În plus, are un parteneriat cu Ginny Hilfiger, comercializând noua gamă în magazinul pe care-l deține în Barcelona. Este imagine pentru ceasurile Jacob and co. și a colaborează cu Richard James, care produce costume pentru linia sa de îmbrăcăminte.

Nu în ultimul rând, a intrat și în afacerile hoteliere. Un business condus de fratele său. Și în care sunt incluse MiM Sitges, lângă Barcelona, sau Hotel MiM Ibiza es Vive. Plus alte proprietăți aflate în Argentina, lângă Rosario, orașul său natal.

ADVERTISEMENT
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală...
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa...
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa de nici 3 anișori dispăruse ieri la Breasta, în Dolj
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul...
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul s-a lăudat că le dă oxigenul cu care trăiesc
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
Nivel RECORD la PENSIILE din PILONUL 2. Cum SE RETRAG BANII
Nivel RECORD la PENSIILE din PILONUL 2. Cum SE RETRAG BANII
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie...
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie să rostești această rugăciune
WhatsApp, un nou avertisment. Riscurile la care sunt expuși utilizatorii
WhatsApp, un nou avertisment. Riscurile la care sunt expuși utilizatorii
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024....
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024. Nu e calică deloc. E la îndemâna oricui să o cheme să-i cânte
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”