Sport

Leo Messi a început anul 2023 cu un premiu internațional. La ce capitol a fost cel mai bun anul trecut

Nici nu a început bine anul 2023 și Leo Messi a primit un premiu. Starul argentinian a repurtat un nou succes în fața lui Kylian Mbappe.
01.01.2023 | 18:20
Leo Messi a inceput anul 2023 cu un premiu international La ce capitol a fost cel mai bun anul trecut
Nici nu a început bine anul 2023 și Leo Messi a primit un premiu. Starul argentinian a repurtat un nou succes în fața lui Kylian Mbappe. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Campionul mondial se află acasă, la Rosario, după ce a primit o vacanță mai lungă din partea celor de la PSG și va reveni la echipa de club abia în 2 sau 3 ianuarie.

Leo Messi a luat un nou premiu în prima zi din 2023

În chiar prima zi a anului 2023, Leo Messi a primit un premiu important din partea Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului. Argentinianul este jucătorul cu cele mai multe goluri marcate la nivel internațional în 2022.

ADVERTISEMENT

Pentru întocmirea acestei ierarhii s-au luat în considerare golurile marcate la nivel de echipă națională plus cele reușite la formațiile de club, dar doar în meciurile internaționale, nu și în cele din întrecerile interne.

Bătălia a fost extrem de strânsă între Leo Messi și Kylian Mbappe, colegi la PSG, dar adversari în finala Cupei Mondiale din Qatar. De altfel, ultimul act al turneului final, câștigat de Argentina, a stabilit și clasamentul final.

ADVERTISEMENT

Sud-americanul s-a clasat pe primul loc, cu 22 de goluri, unul mai mult decât atacantul francez. Primele 10 poziții în clasamentul celor mai buni marcatori internaționali în 2022 este următorul:

  • 1. Lionel Messi – 22 de goluri
  • 2. Kylian Mbappe – 21 de goluri
  • 3. Julian Alvarez – 15 goluri
  • 4. Erling Haaland – 14 goluri
  • 4. Sadio Mane – 14 goluri
  • 6. Robert Lewandowski -13 goluri
  • 6. Pedro – 13 goluri
  • 8. Eldor Shomurodov -12 goluri
  • 8. Richarlison – 12 goluri
  • 8. Mohamed Salah – 12 goluri
ADVERTISEMENT

Messi a câștigat pentru a treia oară acest premiu

”Cei doi eroi ai Cupei Mondiale din 2022, Lionel Messi și Kylian Mbappe, au concurat pentru trofeul de cel mai bun marcator din 2022 la nivel internațional până în ultimul minut al finalei din Qatar, unde echipele lor s-au înfruntat.

În urma rezultatului acelui meci, Lionel Messi a încheiat anul cu un gol peste colegul său de la echipa de club. Acest lucru poate fi considerat ca o revanșă din partea sa după ce Mbappe a cucerit Gheata de Aur a Cupei Mondiale având același avantaj de un gol.

ADVERTISEMENT

Messi a încheiat anul cu 22 de goluri internaționale și a câștigat al treilea titlu oferit de IFFHS pentru cel mai bun marcator la nivel internațional, după cele din 2011 și 2012”, a fost mesajul postat pe site-ul oficial al IFFHS.

Lionel Messi a profitat din plin de zilele libere primite de la PSG și a sărbătorit câștigarea primei sale Cupe Mondiale. Argentinianul a organizat o petrecere fastuoasă în orașul natal, la care au mai fost prezenți coechipierii săi Leandro Paredes și Angel Di Maria, dar și fostul fotbalist Javier Mascherano.


  • Cotă NETBET pentru PSG: 3,20 este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la Chateauroux – PSG. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT