Fotbal international

Leo Messi, spaima cluburilor engleze. A marcat 22 de goluri echipelor din Premier League

10.04.2019 | 18:51
Leo Messi spaima cluburilor engleze A marcat 22 de goluri echipelor din Premier League

Leo Messi este spaima cluburilor engleze. Starul Barcelonei a marcat nu mai puțin de 22 de goluri echipelor din Premier League, iar miercuri seară catalanii poposesc pe Old Trafford, pentru prima manșă a sferturilor de finală din Champions League. Leo Messi nu a înscris încă în teatrul viselor din Manchester doar pentru simplul motiv că Barca nu a mai jucat până acum acasă la United.

Leo Messi a marcat împotriva echipelor engleze 22 de goluri în 30 de meciuri

Decarul blaugrana a marcat însă două goluri diavolilor roșii, ambele fiind înscrise în finale de Champions League, în 2009 și 2011, pe Wembley și la Roma, de fiecare dată Barcelona executând, cu Pep Guardiola pe bancă, superteamul lui Sir Alex Ferguson. Ole Gunnar Solskjaer a prins live cele două eșcuri, pentru că îmbrăca tricoul lui United.

Doar Liverpool a scăpat cu fața curată în duelurile cluburilor din Anglia cu Leo Messi. Două meciuri a jucat Barcelona cu echipa din orașul Beatleșilor, dar argentinianul nu a reușit să înscrie. În schimb, Arsenal este victima preferată, primind nouă goluri, urmată de Manchester City, care a încasat șase, Chelsea a scăpat cu trei, iar United și Tottenham se pot lăuda că au primit doar două.

Leo Messi nu a avut milă de englezi, iar Arsenal e cea mai ciuruită echipă., de nouă ori
Leo Messi nu a avut milă de englezi, iar Arsenal e cea mai ciuruită echipă., de nouă ori

Arsenal a primit cele mai multe în doar 537 de minute

Aceste meciuri au avut loc în intervalul a 13 ediții din Champions League, iar numărul partidelor jucate de Leo Messicu cluburile din Premier League este de 30. Messi a stat pe teren cele mai multe minute în disputele cu Chelsea, 835 minute, cu Manchester City 540 și cu Arsenal, 537. Ceea ce înseamnă că tunarii sunt echipa a căror apărare a fost cel mai ușor perforată, făcând raportul dintre numărul de minute jucate și golurile înscrise.

Sunt așadar suficiente motive pentru ca United să încerce să ia măsuri împotriva lui Messi, deși coechipierul său, Gerard Pique, care a jucat și pentru United și s-a aflat pe teren la finală de Champions League pierdută în fața catalanilor spune că argentinianul este foarte greu de prins, pentru că are abilitatea unei gazele de a se strecura către poarta adversă și de multe ori fundașilor le este greu să îl poată faulta, dar să îl oprească regulamentar.