Fotbal international

Leo Messi a strălucit în Barcelona – Huesca 4-1. Două goluri, pentru două noi recorduri

16.03.2021 | 10:34
Leo Messi a stralucit in Barcelona  Huesca 41 Doua goluri pentru doua noi recorduri
Lionel MessiFoto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a încântat iar și a contribuit decisiv la un nou succes al Barcelonei în LaLiga, 4-1 cu Huesca. Argentinianul a stabilit și două noi recorduri ”extraterestre”.

Starul Barcelonei și-a început recitalul în minutul 13, când a șutat fără speranțe pentru portarul advers și a ”indicat” direcția spre succesul cu numărul 18 din actualul campionat.

ADVERTISEMENT

N-au trecut nici 10 minute din repriza a doua și Messi a ieșit încă o dată în evidență cu o centrare perfectă pentru Oscar Mingueza, care a dus scorul la 3-1 pentru catalani. Decarul Barcei și al naționalei ”Pumelor” a închis tabela în minutul 90.

Messi l-a egalat pe Xavi Hernandez

Primul record din partida cu Huesca a căzut în momentul în care Leo Messi a călcat iarba de pe Camp Nou. Meciul împotriva ultimei clasate a fost cel cu numărul 767 în tricoul Barcelonei, argentinianul egalând astfel recordul lui Xavi Hernandez, în privința numărului de jocuri.

ADVERTISEMENT

Dacă cifra pare de pe altă planetă, cel de a doilea record stabilit de Messi în partida de luni seara va fi și mai greu de egalat. Golul din minutul 90 a fost al 20-lea în LaLiga. Messi devine astfel singurul fotbalist din istorie care înscrie 20 de goluri în 13 sezoane consecutive în LaLiga.

Barcelona mai are de disputat 11 meciuri până la finalul actualului campionat, ceea ce înseamnă că performanțele reușite de argentinian vor fi, aproape sigur, corectate chiar de Leo Messi.

ADVERTISEMENT

Adversarii fac reverențe în fața lui Messi

Pentru Huesca eșecul de pe Camp Nou era unul previzibil, iar golul marcat de Rafa Mir, în al patrulea minut adițional al primei reprize, a venit ca un bonus pentru ”lanterna roșie” din LaLiga.

Marcatorul golului echipei oaspete, Rafa Mir, a crescut în celebra academie de fotbal a Barcelonei și a elogiat talentul și performanțele lui Leo Messi.

ADVERTISEMENT

”Barcelona are un număr 10 în fața căruia nu poți face nimic. Parca ar avea un jucător în plus pe teren. Ce pot să spun mai mult…”, a comentat în presa spaniolă, Rafa Mir evoluția starului argentinian.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL