Fotbal international

Leo Messi a vorbit despre plecarea de la Barcelona într-un interviu pentru catalani: “Voiam să plec atunci, dar nu am avut nicio ofertă!” Laude pentru Cristiano Ronaldo

09.10.2019 | 11:33
Leo Messi a vorbit despre plecarea de la Barcelona intrun interviu pentru catalani Voiam sa plec atunci dar nu am avut nicio oferta Laude pentru Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT

Leo Messi a acordat un interviu pentru postul de radio catalan RAC 1, în care a vorbit pe larg despre cariera sa de fotbalist de la Barcelona, dar și despre momentele delicate prin care a trecut în ultimii ani: problemele cu fiscul spaniol, accidentările, eliminările din UEFA Champions League. Starul catalanilor i-a lăudat și pe rivalii de la Real Madrid, însă consideră că se simte lipsa lui Cristiano Ronaldo. 

Leo Messi a vorbit despre plecarea de la Barcelona într-un interviu pentru catalani: “Mă axez pe familie”

Mai jos, sunt cele mai interesante declarații oferite de Leo Messi în interviul pentru RAC 1:

Despre faptul că i se spune că e “Dumnezeu”: “Nu îmi place, știu că cei care spun nu o fac cu răutate, dar este foarte exagerat să se spună așa. În special pentru copii mei, din cauza vârstei lor, ei ascultă și înregistrează. Sunt o persoană destul de introvertită, nu îmi spun public problemele sau preocupările. Mă axez pe familie. Cel mai important lucru a fost că mereu m-am concentrat pe fotbal fără să mă mai gândesc la nimic altceva. 

ADVERTISEMENT

despre copii săi: “Sunt norocos că Thiago, cel mai mare, are un grup de prieteni încâ de când avea trei ani, care sunt prieteni adevărați și care acum au aflat cine este tatăl lui Thiago. Dar sunt foarte calm pentru că sunt prietenii lui Thiago pentru că simt asta. El este foarte inteligent și știe cum să diferențieze lucrurile. Acum stau puțin mai mult pe jocurile video, pentru că Thiago joacă și deseori mă cheamă să mă joc cu el”

Leo Messi a vorbit despre plecarea de la Barcelona într-un interviu pentru catalani: "Voiam să plec atunci, dar nu am avut nicio ofertă!" Laude pentru Cristiano Ronaldo
Leo Messi a vorbit despre plecarea de la Barcelona într-un interviu pentru catalani: “Voiam să plec atunci, dar nu am avut nicio ofertă!” Laude pentru Cristiano Ronaldo

“Când am avut problema cu fiscul, am vrut să plec, dar nu am avut nicio ofertă”

dacă a existat un moment în care spunea “nu pot face mai mult”: “A fost un moment în care am fost extenuat de o serie de circumstanțe. De multe ori am spus asta, în special prin 2013 sau 2014, înainte de problema cu fiscul spaniol. Totul era foarte dificil pentru mine și familia mea pentru că oamenii nu știu despre ceea ce se întâmplă. Ei ascultă ceea ce se scrie și totul este fals. A fost foarte greu. Adevărul este că a fost foarte greu tot ceea ce s-a întâmplat atunci, însă partea bună este că fii mei erau mici și nu știau ce se întâmplă” 

ADVERTISEMENT

despre plecare: “Când am avut problema cu fiscul, am vrut să plec. Nu am vrut să părăsesc Barcelona, dar voiam să plec din Spania. Mă simțeam nedreptățit și nu voiam să rămân aici. Dar nu aveam o ofertă oficială pentru că toată lumea știa că vreau să rămân aici”

“Nu s-a pus deocamdată problema să prelungesc contractul cu Barcelona”

despre proiectul Barcelona: “Chiar dacă am început mai greu sezonul, avem o echipă cu jucători mari și vrem să câștigăm totul. Toți vrem să câștigăm și să obținem titluri. În ultimii doi ani, eliminările cu Roma și Liverpool au fost din vina noastră, nu din vina antrenorului” 

ADVERTISEMENT

despre viitor: “Ideea mea este să rămân mereu aici, este ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat. Cred că mereu voi locui în Barcelona, însă nu se știe niciodată” 

despre prelungirea contractului: “Nu s-a pus problema deocamdată, nu știu care este situația, dar din ce îmi spune tatăl meu, deocamdată nu este nimic. Când au avut loc negocieri, eu nu am participat niciodată pentru că nu am avut niciodată probleme, totul a fost foarte simplu”

ADVERTISEMENT

despre condiția fizică: “Încă nu sunt la 100% din capacitate. Împotriva lui Sevilla am început meciul obosit, picioarele mele erau grele. Dar este normal, după o perioadă lungă de absență”

Leo Messi a vorbit despre plecarea de la Barcelona într-un interviu pentru catalani: "Voiam să plec atunci, dar nu am avut nicio ofertă!" Laude pentru Cristiano Ronaldo
Leo Messi a vorbit despre plecarea de la Barcelona într-un interviu pentru catalani: “Voiam să plec atunci, dar nu am avut nicio ofertă!” Laude pentru Cristiano Ronaldo

“Pe Cristiano Ronaldo l-aș fi vrut în continuare la Real Madrid, a dat un plus de rivalitate în El Clasico”

despre Griezmann: “Nu este ușor să vii și să joci la Barcelona. Poate părea ușor din afară, dar pentru orice jucător care nu știe filosofia Barcelonei de copil, să vină din afară este foarte dificil. El vine dintr-un loc în care se joacă diferit față de ce jucăm aici, dar nu am niciun dubiu că va reuși pentru că este un jucător de mare calitate, foarte inteligent și se va adapta. Este o minciune că nu l-am vrut eu pe Griezmann. Îmi amintesc exact ce declarații am dat și am spus că cei mai buni sunt mereu bineveniți, nu am avut nicio problemă cu venirea lui, este o minciună”

despre VAR: “Îmi place VAR și sunt pentru folosirea sistemului, dar are multe dezavantaje, atunci când nu este bine folosit”

despre cel mai bun moment al carierei: “Este dificil să aleg unul pentru că am fost norocos să trăiesc multe, dar cred că perioada Guardiola a fost unul dintre cele mai bune momente ale mele ca jucător” 

despre Cristiano Ronaldo: “L-aș fi vrut în continuare la Real Madrid, a dat un plus de rivalitate în El Clasico”

despre Real Madrid: “Va fi sus la finalul sezonului pentru că are jucători foarte buni, dar este foarte clar că se simte absența lui Cristiano Ronaldo” 

 

ADVERTISEMENT