Fotbal international

Leo Messi, aproape de plecarea de la Barcelona! Un alt gigant a intrat în concurență cu Manchester City

12.11.2020 | 09:10
Leo Messi aproape de plecarea de la Barcelona Un alt gigant a intrat in concurenta cu Manchester City
ADVERTISEMENT

Plecarea lui Leo Messi de la Barcelona revine în actualitate la doar două luni după ce starul argentinian a decis să își ducă actualul contract la bun sfârșit. Dacă în vară cele mai mari șanse era ca Messi să ajungă la Manchester City, acum un alt gigant a intrat pe fir: PSG. 

Finalista Ligii Campionilor îl vrea pe Leo Messi pentru a forma un trident extraterestru cu Mbappe și Neymar, fostul coleg al argentinianului de la Barcelona. ESPN Argentina anunță că au început deja contactele dintre PSG și Jorge Messi, tatăl și agentul starului.

ADVERTISEMENT

Argentinienii scriu că cei de la PSG sunt hotărâți să îl semneze pe Messi în luna ianuarie, când superstarul va intra în ultimele 6 luni de contract. Mutarea are șanse importante de a se realiza, mai ales că Messi a rămas forțat la Barcelona, fiindcă o eventuală reziliere unilaterală ar fi dus la o dispută în instanță.

Leo Messi, aproape de plecarea de la Barcelona! PSG a intrat pe fir

Visul șeicilor de la PSG este câștigarea Ligii Campionilor. Pentru parizieni aducerea lui Messi ar reprezenta și o afacere uriașă. Unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile ar ajunge gratis, iar salariul uriaș al starului argentinian ar fi mai mic decât încasările din marketing pe care parizienii le-ar obține după înregimentarea lui Leo.

ADVERTISEMENT

Șeicii au planuri mari la PSG și nu plănuiesc să renunțe la jucătorii de valoare. Neymar este în discuții pentru prelungirea contractului cu clubul parizian până în 2025, mai ales că brazilianul este un prieten bun de-ai lui Messi.

Anunțul ESPN: ”PSG nu a pierdut timp și a preluat conducerea”

Argentinianul a fost unul dintre oamenii care au insistat foarte mult ca Neymar să revină pe Camp Nou anii trecuți. Chiar dacă mutarea a fost aproape de a se realiza, ea nu s-a mai făcut. Acum, cei doi au ocazia să evolueze din nou împreună:

ADVERTISEMENT

”PSG nu a pierdut timp și a preluat conducerea”, scrie ESPN Argentina, despre faptul că Manchester City nu mai poate fi atât de sigură de transferul lui Leo Messi, așa cum se întâmpla în vară.

Leo Messi, transfer care respectă regulile fair–play-ului financiar

Transferul lui Leo Messi gratis la PSG va respecta și regulile fair-play-ului financiar, cu care francezii au avut mari probleme. Chiar dacă va semna în luna ianuarie, Messi va ajunge la Paris în vara anului viitor.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, Messi nu a avut evoluții extraterestre la Barcelona. Starul argentinian are 7 goluri marcate, dintre care 5 au fost din penalty. Cel mai bun meci al starului a fost cu Betis, când a marcat două goluri și a dat o pasă decisivă.

  • 33 de ani are Leo Messi
  • 126.000.000 de dolari pe an câștigă Messi (salariu plus contracte de sponsorizare)

 

ADVERTISEMENT