Sport

Leo Messi are în vizor 2 recorduri la Copa America 2024. Ce performanțe uluitoare poate atinge starul Argentinei

Leo Messi visează la câștigarea Copa America 2024 cu național Argentinei, însă cu un ochi trage și la cele 2 recorduri pe care le poate stabili la această competiție.
25.05.2024 | 20:32
Leo Messi are in vizor 2 recorduri la Copa America 2024 Ce performante uluitoare poate atinge starul Argentinei
Leo Messi visează la câștigarea Copa America 2024 cu național Argentinei, însă cu un ochi trage și la cele 2 recorduri pe care le poate stabili la această competiție. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Superstarul argentinian a fost inclus de selecționerul Lionel Scaloni în lotul lărgit pentru turneul final din SUA, care va avea loc în perioada 20 iunie – 14 iulie. Dacă nu vor exista probleme, Messi va conduce din teren campioana mondială.

Recordurile pe care le poate stabili Leo Messi la Copa America 2024

Cu mai puțin de o lună înainte de startul Copa America 2024, Argentina este văzută ca principala favorită la câștigarea trofeului. Însă, pe lângă această miză uriașă, superstarul Leo Messi are în vizor și 2 recorduri istorice pe care le poate stabili.

ADVERTISEMENT

Conform publicației argentiniene Ole, prima țintă pe care o are Messi este să devină fotbalistul cu cele mai multe apariții din istoria competiției. Este o misiune ușoară, deoarece el se află în fruntea acestei ierarhii, la egalitate cu Sergio Livingston.

Fostul portar al naționalei din Chile a jucat 34 de meciuri în 6 ediții, 1941, 1942, 1945, 1947, 1949 și 1953, dar Messi va deveni lider solitar în acest clasament după jocul de debut de la Copa America 2024, în care Argentina va întâlni Canada, la 21 iunie, de la ora 03:00.

ADVERTISEMENT

Șansele ca acest record să fie atins sunt foarte mari, doar o tragedie ar putea să-l împiedice pe starul argentinian. Următorul jucător aflat în activitate în această ierarhie este atacantul peruan Paolo Guerrero, în vârstă de 40 de ani, care a jucat 25 de partide.

Messi atacă titlul de golgheter all-time la Copa America

Al doilea record pe care Leo Messi îl țintește la Copa America 2024 este să devină golgheterul absolut al competiției. Căpitanul Argentinei a marcat de 13 ori în această competiție și se află în spatele conaționalului său Norberto Mendez și a brazilianul Zizinho, autori a câte 17 goluri.

ADVERTISEMENT

Este o performanță mai greu de atins, însă trebuie reținut faptul că Messi a înscris de 4 ori și a dat 3 pase decisive la precedentul turneu final pe care Argentina l-a câștigat după 1-0 în finală cu rivala Brazilia.

Este clar că dacă ”pumele” vor ajunge să joace pentru medalii și la Copa America din această vară, șansele lui Leo Messi de a ajunge în vârful clasamentului golgheterilor all-time cresc considerabil.

ADVERTISEMENT

De curând, starul argentinian și-a prezentat pe circuitul de Formula 1 din Catalunya ghetele create de Adidas cu care va juca la turneul final din SUA. Acestea au fost inspirate din linia unui bolid din Marele Circ.

ADVERTISEMENT
Tags: