Fotbal international

Leo Messi, patronul Ligii. Starul argentinian al Barcelonei are la picioare și presa din Madrid

18.03.2019 | 10:38
Leo Messi patronul Ligii Starul argentinian al Barcelonei are la picioare si presa din Madrid

Leo Messi, patronul Ligii este unul dintre numeroasele titluri din presa din Spania după cel de-al 51-lea hat-trick al carierei pentru starul argentinian al Barcelonei. Drumul spre trofee individuale e larg deschis în 2019 pentru Messi, care este cel mai bun marcator din La Liga, este lider clar în clasamentul Ghetei de Aur și dacă nu va apărea nici o accidentare poate spera îndreptățit la final de an la cel de-al șaselea Balon de Aur al carierei. Iar pe rețelele de socializare deja există convingerea că răspunsul la întrebarea care jucător este mai bun, Messi sau Cristiano Ronaldo a fost deja dat, indiscutabil, în favoarea primului.

Leo Messi are la picioare și presa din Madrid după meciul cu Betis Sevilla

Messi a făcut show la Sevilla, iar fanii lui Betis, la final, au transformat stadionul într-un uriaș cor, scandându-i numele, ceea ce l-a impresionat pe argentinian: “Nicăieri unde am mai jucat nu am întâlnit așa ceva. Mulțumesc publicului din Sevilla pentru comportamentul extraordinar și pentru dovada de apreciere față de mine pe care a arătat-o”.

Dincolo de elogiile presei catalane, absolut normale, mass-media din Madrid pur și simplu se închină în fața realizărilor lui Messi. Cotidianul Marca se întreabă admirativ ce limite mai poate depăși acest om, unde se va opri el, pentru că este clar pentru toată lumea că Messi este cel care a confiscat Liga, care a devenit clar proprietarul campionatului spaniol. Iar concluzia autorului articolului nu mai lasă loc de interpretări: “Vă dați seama cât de săracă va fi Liga în ziua în care nu va mai juca Messi?”

Leo Messi l-a felicitat după gol pe prietenul Suarez, dar uruguayanul s-a accidentat și va lipsi 15 zile
Leo Messi l-a felicitat după gol pe prietenul Suarez, dar uruguayanul s-a accidentat și va lipsi 15 zile

E jucătorul cu cele mai multe victorii din istoria Barcelonei

Messi a mai doborât la Sevilla o ștachetă, devenind jucătorul cu cele mai multe victorii din istoria Barcelonei. Cu nr.10 argentinian pe teren catalanii au reușit 477 de victorii, cu una mai mult decât au avut cu Xavi Hernandez, jucător care nici acum nu s-a retras din activitate, jucând în Qatar. Totodată, cu 674 de meciuri jucate în blau-grana l-a egalat pe locul 2 în ierarhia all time a clubului pe Andres Iniesta ca număr de prezențe.

Dar la acest capitol drumul este încă lung, pentru că lider este același Xavi, cu 767 de meciuri pentru Barcelona. Leo se află și în lupta pentru a doborî recordul legendarului Pele la FC Santos, de 643 de goluri marcate pentru același club. Messi are 591, dar la cum joacă și marchează distanța nu pare imposibil de depășit în următorii ani.