ADVERTISEMENT
Fotbal international

Leo Messi îl atacă pe Bartomeu, după plecarea lui Suarez. Neymar, Dani Alves și Fabregas îl susțin pe argentinian: ,,Nu mă mai suprinde nimic!”

Autor: Bogdan Ciutacu | 25.09.2020 | 17:57
Leo Messi îl atacă pe Bartomeu, după plecarea lui Suarez. Neymar, Dani Alves și Fabregas îl susțin pe argentinian: ,,Nu mă mai suprinde nimic!''
Leo Messi ataca din nou conducerea Barcelonei, dupa ce Suarez a fost indepartat: ,,Meritai mai mult, dar nu ma mai suprinde nimic!''

În cele din urmă, s-a produs plecarea lui Luis Suarez de pe Camp Nou, iar uruguayanul va juca la rivala Atletico Madrid, deși conducerea clubului refuzase inițial să îl mai lase să plece la Madrid, chiar dacă era dorit insistent de Diego Simeone.

ADVERTISEMENT

Luis Suarez, ajuns la 33 de ani, a semnat cu Atletico Madrid din postura de jucător liber de contract și va juca în următorii 2 ani la Madrid, unde va avea un salariu fabulos, iar fanii madrileni au așteptări imense.

Bunul său prieten, căpitanul Barcelonei, Lionel Messi, nu a putut să se abțină și a criticat dur decizia clubului care a făcut orice pentru a scăpa de atacantul uruguayn, deși Suarez avea cifre incredibile pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 25 septembrie, ora 18:05 / În sprijinul lui Lionel Messi au sărit câțiva dintre cei mai importanți fotbaliști care au evoluat pentru FC Barcelona în ultimul deceniu. Neymar, Dani Alves și Cesc Fabregas au comentat la postarea lui Messi și au trimis și ei săgeți către conducerea de pe Camp Nou. „Incredibil cum procedează”, a scris Neymar, în vreme ce Dani Alves a fost și mai dur: „Din păcate, aceasta este realitatea de ceva timp deja. Sunt lucruri care se tot confirmă în fiecare an. Știm bine că nu are legătură cu rezultatele, cu victoriile și înfrângerile. E o chestiune de respect, iar ei (n.r. – cei din conducere) nu au respect. Continuă să fii tare, cumva suntem aici, alături de tine”. Cesc Fabregas a acuzat și el lipsa de respect pe care crede că cei din conducerea Barcelonei au arătat-o față de Suarez: „Sunt unele lucruri care trebuie să se întâmple, pentru că jucătorii îmbătrânesc. Cei din generația noastră au ajuns la o anumită vârstă. Un club ca Barcelona are nevoie de fotbaliști de top, dar lucrurile pot fi făcute și altfel. Sunt fotbaliști care și-au dat viața pentru acest club și care s-au transformat în idoli prin trofeele pe care le-au adus clubului. Din respect pentru jucător, puteau face lucrurile în alt mod”.

Leo Messi: ,,Ai fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria clubului și nu meritai să pleci așa”

Lionel Messi a fost foarte afectat de modul în care Luis Suarez a fost îndepărtat de la Barcelona și a ținut să transmită un ultim mesaj prietenului său, Luis Suarez, dar a fost și un prilej prin care a trimis din nou săgeți către conducere.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Messi este pur și simplu emoționant: ,,Începusem să mă obișnuiesc cu gândul, însă am intrat în vestiar astăzi și am realizat ce se întâmplă. Va fi extrem de dificil să nu îmi mai petrec zilele alături de tine, atât pe teren cât și în afara lui. Îți vom simți lipsa extrem de tare. Au fost mulți ani, multe mate (n.r băutura din America de Sud pe bază de ceai) și mese împreună. Multe lucruri pe care nu le vom uita niciodată”, a declarat cu regret Messi.

După 6 ani la Barcelona, lui Messi îi este greu să accepte că Suarez va îmbrăca tricoul unei alte echipe și că va fi nevoit să joace împotriva lui: ,,Va fi ciudat să te văd îmbrăcând tricoul altei echipe și mult mai ciudat să joc împotriva ta. Ești unul dintre cei mai importanți jucători din istoria clubului și ai realizat atâtea la nivel de grup, cât și individual”, a mai spus Messi recunoscător lui Suarez pentru tot ce a realizat la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Luis Suarez. Leo Messi l-a atacat din nou pe Bartomeu

Însă cuvintele frumoase ale lui Messi se opresc brusc când ajunge la motivul pentru care Suarez a fost forțat să plece de la Barcelona,,Nu meritai să pleci așa cum ai făcut-o! Dar adevărul este că în acest moment nimic nu mă mai suprinde”, a punctat Messi acid.

Luis Suarez nu a mai avut șansa să își ia adio de la fani și de la clubul la care a trăit cele mai frumoase momente din carieră, dar conducerea clubului i-a organizat măcar o ultimă conferință de presă, iar Suarez a izbucnit în lacrimi fiind copleșit de emoții.

ADVERTISEMENT

Uruguayanul a declarat că e momentul să se despartă de Barcelona, care se află la finalul unei ere, dar nimeni nu îi poate lua ceea ce a trăit la Barcelona și de care este extrem de mândru: ,,Unii oameni știu sacrificiile pe care le-am făcut în acești ani pentru a veni la Barcelona și pentru a juca la cea mai bună echipă din lume”, a spus sincer Suarez.

Deși atacantul de 33 de ani a fost dat afară de la Barcelona, Suarez nu le poartă pică celor din club și a ținut să le mulțumească tuturor celor care i-au fost alături în acești ani: ,,Vreau să spun că echipa a avut mereu foarte multă încredere în mine încă din 2014, când m-a transferat și condițiile în care am venit aici. M-au susținut, cu toate greșelile pe care le-am făcut, dar au avut mereu încredere în mine. Nu a fost ușor să accept asta. Antrenorii și colegii, felul în care ei m-au acceptat când am venit, totul a fost uimitor.

ADVERTISEMENT

Cuvintele frumoase ale lui Messi, la adresa lui Luis Suarez nu s-au oprit însă aici, cei doi sudamericani având o relație de prieteni sinceră, cum rar s-a mai văzut pe terenul de fotbal, iar argentinianul i-a făcut o adevărată declarație de dragoste: ,,Îți doresc tot binele din lume în această provocare nouă. Te iubesc mult! Pe curând, prietene”,a scris Leo Messi, pe Instagram.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!