Fotbal international

Leo Messi dă în judecată El Mundo după ce i-a fost dezvăluit salariul uriaș! Cine a furnizat informațiile

01.02.2021 | 11:52
ADVERTISEMENT

Dezvăluirile presei spaniole despre salariul ireal al lui Lionel Messi la Barcelona fac înconjurul lumii. Clubul și fotbalistul și-au mobilizat avocații și amenințată El Mundo cu instanța

Încă miroase a cerneală tipografică în jurul chioșcurilor de presă, iar tirajul cotidianului El Mundo s-a epuizat în timp record. Salariul halucinant  și copia contractului lui Messi erau expuse public, în contextul în care Barcelona traversează o criză financiară fără precedent.

ADVERTISEMENT

Lovitura dată de jurnaliștii publicației amintite nu va rămâne fără urmări. Clubul FC Barcelona și argentinianul le-au cerut avocaților să acționeze publicația în instanță.

Mobilizare fără precedent pentru găsirea ”cârtiței”

Agenția internațională de știri EFE a anunțat că primul care a reacționat a fost chiar fotbalistul, iar avocații acestuia caută persoanele care au avut acces la contractul său și care se fac vinovate de scurgerea de informații

ADVERTISEMENT

Și oficialii clubului catalan au demarat o anchetă internă, nu înainte să nege orice implicare în dezvăluirile făcute de El Mundo, cu atât mai puțin în publicarea contractului jucătorului.

Conform EFE, cele două părți ”vătămate” au decis să facă front comun în încercarea de a descoperi persoana, sau persoanele, care au ”vândut” contractul lui Messi jurnaliștilor de la El Mundo.

ADVERTISEMENT

Reacția oficială a Barcelonei

”Având în vedere informațiile publicate azi (sâmbătă, 30 ianuarie – n.a.) de ziarul El Mundo referitoare la contractul dintre Barcelona și Lionel Messi, clubul condamnă publicarea unui document confidențial între cele două părți.

FC Barcelona nu are absolut nicio responsabilitate pentru publicarea acestui document și va lua măsurile legale necesare împotriva ziarului El Mundo pentru toate daunele care le-ar putea produce acesta.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona își exprimă susținerea necondiționată față de Lionel Messi în această situație în care se încearcă discreditarea imaginii sale și afectarea relației cu clubul la care a activat și unde a devenit cel mai bun fotbalist din istorie”, a transmis FC Barcelona, într-un comunicat.

Cifrele extraterestre ale contractului lui Messi

Conform publicației El Mundo, starul argentinian a semnat în 2017 un contract în valoare de 555.237.619 de euro, valabil până în 2021. Peste cinci luni angajamentul expiră, iar Messi pare mai tentat de o înțelegere cu PSG, decât să prelungească cu Barca.

Pa Paris, Lionel Messi ar putea fi coleg cu rivalul și bunul său prieten Neymar, iar din punct de vedere financiar contractul oferit de șeicii care finanțează PSG nu este cu nimic inferior celui de la Barcelona.

În plus, emirul Qatarului ar fi inclus în oferta lui PSG pentru Mesii și ”posibilitatea” ca Argentina să câștige Cupa Mondială, singurul trofeu care lipsește din palmaresul impresionant al lui Messi.

ADVERTISEMENT
Tags: