Mesajul lui Messi după dezastrul Argentinei de la Madrid. Ce le-a spus la vestiar

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
29/03/2018, 16:55
Mesajul lui Messi după dezastrul Argentinei de la Madrid. Ce le-a spus la vestiar

Cel mai important jucător al Argentinei, starul Barcelonei, Leo Messi, nu a putut evolua în nici unul dintre cele două meciuri test desfăşurate de naţionala ţării sale în perioada de amicale fixată de FIFA. Argentina a învins Italia cu 2-0, pe teren neutru, la Manchester, dar a suferit în al doilea meci un eşec incredibil, la scor de set de tenis, în Spania, pe noul stadion al lui Atletico, Wanda Metropolitan. Un 6-1 extrem de dureros şi de îngrijorător pentru sud-americani.

La Madrid a existat speranţa că Messi va putea juca, dar Leo i-a informat pe doctori la ultimul antrenament că încă mai resimte mici dureri la genunchi şi a decis să nu rişte. A luat loc în tribună şi a fost martor ocular la măcel, unul cu atât mai apăsător, deoarece jumătate din goluri au venit de la un jucător de la rivala de moarte, Real Madrid. Este vorba de Isco.

Messi nu s-a mai manifestat niciodată în acest fel în vestiar

Messi este nu doar vedeta Argentinei, ci şi omul de la care o ţară întreagă are cele mai multe aşteptări. Pentru aceasta el trebuie să arate ca un lider de echipă, care ştie să îşi ridice soldaţii rămaşi la pământ. Şi-a luat acest rol de comandant cât se poate de serios. A coborât la pauză, în vestiar, când era doar 2-1 pentru iberici şi a căutat să dea câteva sfaturi, cu acceptul selecţionerului Jorge Sampaoli.

La final de meci în vestiarul Argentinei era o atmosferă ca de mormânt. În acel moment şi-a făcut din nou apariţia Leo Messi. O faţă senină, care nu a trădat nici un moment tristeţe. Şi, imediat, un mesaj de adevărat lider: “Nu s-a întâmplat nimic. Toată lumea, capetele sus! mergem împreună înainte!”. Un mesaj pe care niciodată Messi nu l-a mai avut faţă de coechipieri, care demonstrează că de acestă dată Leo e hotărât să îşi conducă echipa şi pe teren şi în afara lui.

 

Închide ×