Sport

Leo Messi, despre starul care l-a dominat în vestiarul Barcelonei: “Nici nu îndrăzneam să îl privesc în ochi”

S-a vorbit mult despre perioada în care Leo Messi a fost lider în vestiarul lui FC Barcelona. Nu însă și de momentele în care punea ochii în pământ când vorbea un coleg de-al său. Mai precis, legendarul Thierry Henry.
24.12.2021 | 18:12
Leo Messi despre starul care la dominat in vestiarul Barcelonei Nici nu indrazneam sa il privesc in ochi
Leo Messi l-a admirat enorm pe Thierry Henry și a recunoscut că la momentul sosirii francezului la FC Barcelona nu a avut curajul să-l privească în ochi. Credit foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ani de zile, în ultimul deceniu, înainte de a pleca la PSG, Leo Messi a fost o voce determinantă în vestiarul lui FC Barcelona. Și, sunt sute de povești despre decizii în care cuvântul său a cântărit poate mai mult chiar decât ale unui Iniesta sau Xavi.

S-a vorbit însă mai puțin de cealaltă fațetă a monedei. Iar când vine vorba despre prima parte a carierei, s-a pus accent cu precădere pe relația cu Ronaldinho. Care l-a luat sub aripa sa încă de la debutul în prima echipă.

ADVERTISEMENT

Și totuși, a existat un jucător care, spun jurnaliștii englezi de la Mirror, l-a dominat pe Leo. Și nu căpitanul Puyol, ori, deja amintitele vedete de la mijocul terenului. Ci Thierry Henry.

Messi l-a admirat profund pe Thierry Henry

Sezonul 2007-2008 a fost unul de cotitură pentru FC Barcelona. A fost ultimul cu Rijkaard pe bancă. Și cel din urmă pentru Ronaldinho. Dar și momentul sosirii lui Thierry Henry.

ADVERTISEMENT

Francezul era considerat la acea vreme nu doar unul dintre cei mai buni atacanți, ci chiar unul dintre cei mai buni jucători ai lumii. Venea pe Camp Nou de la Arsenal, cu care cucerise două titluri în Premier League, pentru 24 de milioane de euro.

Messi începea să devină un jucător important, iar coechipierii începeau să nu-l mai privească doar ca pe un puști talentat. Cu toate acestea, povestește pentru L’Equipe, atunci când Thierry a intrat în vestiar, a rămas fără replică.

ADVERTISEMENT

”În prima zi în care a intrat în vestiar, nu am îndrăznit să-l privesc în ochi. Știam tot ce făcuse în Anglia. Aveam imaginea sa în fața ochilor, dar, dintr-o dată eram în aceeași echipă.

Ceea ce simt pentru Titi poate fi o formă de admirație. L-am iubit pe Henry. Ușurința lui de a termina o acțiune, modul în care pornea către poartă și finaliza.

ADVERTISEMENT

Dădea impresia că aceste lucruri vin natural. Sub toate aspectele. Driblingul, finalizarea, cariera. Totul a fost fluid, natural”, spune Messi.

Prestații de vârf

Iar impresia pe care i-a lăsat-o lui Messi a fost confirmată și de reușitele din teren de Thierry Henry. Într-un sezon fără trofeu, francezul a fost cel mai bun marcator al echipei. Cu 19 reușite în toate competițiile. Unul mai mult decât Eto’o, trei peste Messi și 10 față de Ronaldinho.

Un an mai târziu, aveau să strălucească, alături de Samuel Eto’o. Cu Pep Guardiola la primul sezon pe bancă FC Barcelona reușea tripla: La Liga, Copa del Rey și Liga Campionilor, după un 2-0 în finala cu Manchester United disputată la Roma.

ADVERTISEMENT