Sport

Leo Messi, două noi recorduri de poveste. Topul în care l-a depășit pe marele său rival Cristiano Ronaldo

Leo Messi a marcat golul care i-a adus un nou titlu de campioană lui PSG, iar argentinianul a mai stabilit două recorduri fabuloase.
28.05.2023 | 12:10
Leo Messi doua noi recorduri de poveste Topul in care la depasit pe marele sau rival Cristiano Ronaldo
Leo Messi a marcat golul care i-a adus un nou titlu de campioană lui PSG, iar argentinianul a mai stabilit două recorduri fabuloase. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Starul argentinian se pregătește să plece de la formația pariziană după doi ani plini de probleme, iar variantele de viitor sunt multiple. Există oferte din Premier League, La Liga, Arabia Saudită și MLS.

Noi recorduri pentru Leo Messi după golul care i-a adus titlul lui PSG

Până la închiderea conturile cu PSG, Leo Messi a fost omul care a adus un nou titlu pe Parc des Princes. Argentinianul a marcat golul prin care parizienii au scos un 1-1 pe terenul lui Strasbourg și s-au încoronat campioni în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Reușita lui Leo Messi a adus cu sine și două recorduri extraordinare. Golul marcat în partida de Strasbourg a fost al 496-lea reușit într-unul dintre cele cinci cele mai importante campionate ale Europei și l-a devansat pe marele său rival Cristiano Ronaldo, care a rămas la 495.

De asemenea, campionul mondial l-a egalat pe fostul său coechipier de la FC Barcelona, Dani Alves, la numărul de trofee cucerite în carieră. Cei doi sunt în fruntea acestui clasament cu câte 43 de trofee câștigate.

ADVERTISEMENT

Messi are în palmares o Cupă Mondială, o Copa America, o Finalissima, patru Champions League, trei Cupe Mondiale ale Cluburilor, zece titluri în La Liga, două titluri în Ligue 1, trei Supercupe ale Europei, şapte Cupe ale Spaniei, şapte Supercupe ale Spaniei, o Supercupă a Franței, o Cupă Mondială U-20 şi aurul olimpic.

Ce va alege Messi din numeroasele oferte pe care le are pe masă

Jurnalistul spaniol Marcal Lorente de la El Chiringuito a anunțat la începutul lunii mai că Leo Messi ar fi bătut palma cu șeicii arabi și din vară va merge la Al Hilal, cel mai prestigios club din zona Golfului.

ADVERTISEMENT

Campionul mondial ar urma să încaseze un salariu anual de 363 de milioane de euro, mult peste cele 200 de milioane de euro pe care le primește marele său rival Cristiano Ronaldo la Al Nassr. În plus, Messi va avea un venit de nouă ori mai mare decât are la PSG.

Presa argentiniană a anunțat că arabii au prima șansă să obțină semnătura lui Messi și oferă o cotă de 1,50 pentru acest transfer. Următoarea pe listă se află Barcelona, cu o cotă de 2,40. ”Catalanii” ar fi făcut și ei o ofertă scrisă. Dacă va accepta să revină pe Camp Nou, starul va semna un contract valabil până în 2025 și va avea un salariu de 13 milioane de euro net.

ADVERTISEMENT

O poziție mai jos în topul realizat de argentinieni se află Inter Miami, cu o cotă de 8. PSG și Manchester City se mai află în topul sondajului făcut de sud-americani, cu o cotă de 11, respectiv 17, în timp ce ultima de pe listă este Newell’s Old Boys, care are o cotă de 29.


  • Cotă NETBET pentru PSG: 2,30 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul PSG – Clermont

ADVERTISEMENT