Leo Messi e „Campionul Păcii”! „Voi continua să susţin persoanele provenite din mediile defavorizate”

Gabriela Gheorghe   
în Fotbal international
19/12/2020, 11:56
Leo Messi e „Campionul Păcii”! „Voi continua să susţin persoanele provenite din mediile defavorizate”
Leo Messi e „Campionul Păcii”! „Voi continua să susţin persoanele provenite din mediile defavorizate”

Lionel Messi, jucătorul lui FC Barcelona și al selecționatei Argentinei, a fost desemnat „Campionul Păcii” în acest an de către organizația caritabilă Peace & Sport.

Vedeta catalanilor este succesorul lui Siya Kolisi, primul căpitan de culoare al naționalei de rugby a Africii de Sud, și a jucătorului francez Blaise Matuidi, notează AFP.

“Respectul pentru ceilalţi este un lucru pe care l-am învăţat când eram copil şi pe care încerc întotdeauna să-l aplic pe terenul de fotbal”, a spus Messi, citat într-un comunicat al organizației.

Leo Messi a fost desemnat „Campionul Păcii”

“Sper să continui să inspir şi să susţin persoanele provenite din mediile defavorizate”, a mai spus argentinianul.

Fotbalistul Barcelonei este recompensat mai ales pentru acțiunea prin intermediul fundației lui, care “favorizează educaţia şi incluziunea socială a copiilor proveniţi din medii defavorizate din întreaga lume, mai ales în Spania, Argentina, Mozambic, Palestina, Kenya, Siria sau Nepal”, conform Peace & Sport.

Organizația a recompensat totodată ONG-uri (ISF Cambodgia și TIBU Maroc), dar și Comitetul Național Olimpic din Kosovo și Canalul Olimpic pentru proiectele acestora.

Salariul lui Messi ar putea fi micșorat

Lionel Messi a evoluat în 12 meciuri în acest sezon pentru Barcelona în campionatul Spaniei și a reușit să înscrie de cinci ori. În Liga Campionilor a bifat patru meciuri și a marcat de trei ori.

Argentinianul este cotat pe site-urile de specialitate la 100 de milioane de euro. La naționala Argentinei are 140 de prezențe și 71 de reușite. De la 1 iulie 2005 evoluează Lionel Messi pentru Barcelona.

Lionel Messi nu mai e dorit nici de catalani în orice condiții la actuala sa echipă, iar unul dintre candidații la postul de președinte zice că salariul acestuia trebuie micșorat. Echipa catalană își va numi noul șef la începutul lui 2021, după ce Josep Maria Bartomeu și-a anunțat demisia din funcție la sfârșitul lui octombrie.

Principalii favoriți la alegerile din prima lună a lui 2021 sunt Juan Laporta și Victor Font, ei vor un nou antrenor pe banca Barcelonei. Lionel Messi nu l-a inclus pe rivalul său Cristiano Ronaldo pe lista celor mai buni jucători din lume.

Închide ×