Sport

Leo Messi, golul sezonului 2018-2019 din UEFA Champions League. Vezi ce face starul Barcelonei pentru a se recupera după ultima accidentare

09.08.2019 | 17:48
Leo Messi golul sezonului în UEFA Champions League. Golul din lovitură liberă cu Liverpool

Leo Messi este autorul golului sezonului 2018-2019 pentru cei de la site-ul UEFA. Reuşita este cea din partida tur a semifinalei cu Liverpool. Catalanii s-au impus pe Camp Nou cu 3-0 şi păreau a fi ipotecat finala de pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid. Însă cormoranii lui Jurgen Klopp au făcut un meci nebun la retur, pe Anfield Road şi au obţinut ei calificarea, după succesul cu 4-0, iar în final aveau să îşi adjudece trofeul, 2-1 în ultimul act cu Tottenham.

Leo Messi, golul sezonului 2018-2019 în UEFA Champions League

Golul care i-a adus lui Leo Messi titlul de reuşita sezonului este cel de-al treilea al meciului tur. Atunci starul argentinian a aşezat balonul, parcă pus cu mâna, în vinclul porţii lui Alison dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri. A fost o execuţie copiată parcă de pe Playstation la care masivul portar brazilian al lui Liverpool nu a mai putut face nimic.

La acel moment entuziasmul era la maxim în rândul fanilor Barcelonei şi al echipei, deşi cu un an în urmă trupa blaugrana trecuse printr-o dramă, în sferturi de finală, fiind eliminată de Roma, după ce câştigase acasă cu 4-1. Un 3-0 de vis reuşit de italieni pe Olimpico a anulat acel 4-1 graţie regulii golului marcat în deplasare, dar Barca nu a înţeles nimic din acel avertisment şi a repetat coşmarul pe Anfield Road un an mai târziu.

Leo Messi, golul sezonuluji în UEFA Champions League

Messi trage tare să revină după leziunea la pulpă

Acum toate acestea au trecut şi în viitorul sezon, care va începe peste doar două săptămâni, sunt planuri mari atât în La Liga, dar, mai ales, în Champions League, odată cu venirea lui Antoine Griezmann, care a mărit considerabil forţa ofensivă a echipei lui Ernesto Valverde. Însă vedeta echipei, Leo Messi, trage tare să fie apt de joc pentru prima etapă, când Barca va avea un meci greu, la Bilbao.

Messi s-a acidentat acum câteva zile la pulpă în timpul antrenamentului şi a rămas acasă să se refacă, deşi fiind vorba de o leziune musculară e totuşi nevoie de ceva timp. Argentinianul trage tare să îşi păstreze la sală forma fizică şi o face la intensitate mare. Scopul e să se poată reface până la ora deplasării de la Bilbao.