Sport

Leo Messi, numărul 1 și la cele mai scumpe mașini ale vedetelor! Vezi cum arată top 10. Galerie FOTO

25.01.2019 | 21:59
Leo Messi, în top și la cele mai scumpe mașini ale vedetelor! Vezi cum arată top 10. Galerie FOTO

Ce poate fi mai frumos decât să joci fotbal la cel mai înalt nivel, să fii faimos pe plan mondial încă din tinereţe şi să câştigi zeci de milioane de euro anual din sportul care îţi place cel mai mult? Mulţi fotbalişti de top trăiesc un stil de viaţă extravagant pe care şi-l permit din salariile uriaşe pe care le plătesc cluburile. Şi cum poţi să îţi arăţi mai bine statutul de vedetă dacă nu cu maşinile de milioane pe care le conduci?

Cei mai în vogă fotbalişti ai lumii ţin prima pagină a ziarelor sportive din întreaga lume, dar şi a revistelor de lifestyle. Cristiano Ronaldo, Leo Messi, Pierre Emerick Aubameyang, Samuel Eto’o, Francesco Totti, David Beckham sau Karim Benzema impresionează şi cu bolizii pe care îi au în garaj, nu doar pe plan sportiv. FANATIK vă prezintă top 10 cele mai scumpe maşini pe care le conduc fotbaliştii mari. (VEZI SUS ÎN GALERIE FOTO)

Top 10 cele mai scumpe maşini din lume conduse de fotbalişti

Locul 10

Sergio Aguero – Lamborghini Aventador

262.000 de lire sterline

Atacantul argentinian joacă la unul dintre cele mai bogate cluburi din lume şi este unul dintre jucătorii cu salarii colosale în Premier League. Kun Aguero se confundă cu istoria recentă a lui Manchester City, iar şeicii îl „răsfaţă” cu un salariu anual de 13 milioane de lire sterline. În aceste condiţii, lui Aguero îi este la îndemână să cheltuie 262.000 de lire sterline, adică aproximativ salariul său pe o săptămână, pe o maşină. Kun are în garaj un Lamborghini Aventador, un bolid care ajunge de la 0 la 100 de km/oră în doar 3,5 secunde.

Leo Messi, în top și la cele mai scumpe mașini ale vedetelor! Vezi cum arată top 10. FOTO
Kun Aguero, Lamborghini Aventador

Locul 9 

Francesco Totti – Ferrari 599 GTO

342.000 de lire sterline

Francesco Totti a scris istorie în tricoul lui AS Roma, club pentru care a jucat din 1992 până în 2017. A refuzat în trecut oferte de la Real Madrid, Chelsea sau Liverpool pe salarii mai mari, dar chiar şi aşa este un om împlinit: are o avere de 110 milioane de euro, o soţie admirată de toată Italia, Ilary Blasi, 3 copii frumoși ca părinții. Nici în garaj, Francesco nu s-a lăsat mai prejos. Aşa cum a rămas loial lui AS Roma la fotbal, şi la maşini este loial Italiei. Cea mai scumpă maşină pe care o are este un Ferrari 599 GTO în valoare de 342.000 de lire sterline. Este maşina la care starul italian ţine cel mai mult, el mai având în „flota” sa mai multe automobile Ferrari.

Leo Messi, în top și la cele mai scumpe mașini ale vedetelor! Vezi cum arată top 10. FOTO
Francesco Totti, Ferrari

Locul 8

David Beckham – Rolls Royce Phantom

350.000 de lire sterline

David Beckham este omul care nu a performat doar într-un domeniu. A avut o carieră stelară în fotbal, dar şi în modă, în acelaşi timp. Beckham este în continuare, la 43 de ani, unul dintre superstarurile care ţine prima pagină a revistelor de modă şi, chiar dacă şi-a încheiat cariera fotbalistică, rămâne într-o formă de invidiat. „Becks”, care are o avere de 450 de milioane de lire sterline, nu avea cum să lipsească din topul celor mai scumpe maşini. „Piesa de rezistenţă” din garajul său este un Rolls Royce Phantom, pe care a dat 350.000 de lire sterline, adică sub 0,1% din avere! Este una dintre cele mai luxoase limuzine din lume, având un motor V12 care ajunge de la 0 la 100 de km/oră în 5 secunde, în ciuda gabaritului uriaş.

Leo Messi, în top și la cele mai scumpe mașini ale vedetelor! Vezi cum arată top 10. FOTO
David Beckham, Rolls Royce

Locul 7

El Hadji-Diouf – Mercedes-Benz SLR McLaren

420.000 de lire sterline

El Hadji Diouf nu este unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti din lume. Nici prin performanţe nu a ajuns la nivelul de jucător legendar, însă fostul fotbalist din Premier League a ştiut să îşi trăiască la maximum viaţa. Numai că a cheltuit mai mult decât a putut produce şi, la scurt timp după ce şi-a cumpărat super-maşina Mercedes SLR McLaren, a avut mari probleme cu banii şi a trebuit să o vândă. Nu înainte de a croma toată caroseria maşinii. Ajuns la 37 de ani, senegalezul are mari probleme cu banii şi maşinile de lux sunt doar un vis pentru el…

Leo Messi, în top și la cele mai scumpe mașini ale vedetelor! Vezi cum arată top 10. FOTO
El Hadji Diouf, Mercedes-Benz SLR McLaren

Locul 6

Samuel Eto’o – Maybach 57 Xenatec Coupe

600.000 de lire sterline

Samuel Eto’o este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria continentului african. A scris istorie la Barcelona şi la Inter Milano, alături de care a reuşit să câştige toate trofeele la nivel de club. Africanul continuă să joace şi la 37 de ani în zona Golfului şi a ajuns la o avere de 100 de milioane de lire sterline. Fostul atacant al naţionalei cameruneze este fan Maybach şi în topul nostru intră direct pe locul 6, cu un Maybach 57 Xenatec Coupe, care costă 600.000 de lire sterline. Motorul V12 dezvoltă 603 cai putere, care propulsează limuzina de la 0 la 100 de km pe oră în doar 4,9 secunde. Este considerată de mulţi o maşină care simbolizează opulenţa datorită abundenţei de elemente luxoase.

Samuel Eto’o – Maybach 57 Xenatec Coupe

Locul 5

Zlatan Ibrahimovic – Porsche 918 Spyder

650.000 de lire sterline

Zlatan Ibrahimovic este unul dintre jucătorii cu cea mai mare personalitate pe terenul de joc. Starul suedez a câştigat trofee peste trofee cu Ajax, Juventus, Barcelona, AC Milan, PSG sau Manchester United și evolează acum, la final de carieră, în Statele Unite, la Los Angeles Galaxy. Zlatan, cu un puternic „cult al personalităţii” proprii, are o flotă de maşini de invidiat. Cea mai scumpă dintre ele este un Porche 918 Spyder, care ajunge la un preţ de 650.000 de lire sterline. Revista Forbes scrie că averea estimată a lui Zlatan este de 180 de milioane de lire sterline şi continuă să crească datorită salariului uriaş pe care îl are în Los Angeles, dar şi a contractelor de publicitate, foarte lucrative pentru el.

Zlatan Ibrahimovic – Porsche 918 Spyder

Locul 4

Neymar – Maserati M12

1.850.000 de lire sterline

Una dintre marile vedete ale fotbalului actual este Neymar Jr. Brazilianul a fost subiectul celui mai scump transfer din istoria fotbalului în vara anului 2017, când PSG a plătit Barcelonei 222 de milioane de euro pentru transfer. Odată cu mutarea în capitala Franţei, Neymar a devenit şi cel mai bine plătit fotbalist din lume cu un salariu stagional de 36,8 milioane de euro pe an. Cu un asemenea venit, brazilianul în vârstă de 26 de ani nu s-a zgârcit la mașini: şi-a cumpărat un Maserati M12 care costă 1,85 milioane de lire sterline. O maşină care a fost produsă în serie limitată, doar 50 de exemplare pentru cumpărători de lux.

Neymar – Maserati M12

Locul 3

Karim Benzema – Bugatti Chiron

2.500.000 de lire sterline

Karim Benzema este de 9 ani la Real Madrid, fiind în acest moment unul dintre cei mai longevivi jucători ai „galacticilor”. Starul francez a contribuit din plin la cele 4 Ligi ale Campionilor câştigate de Real în ultimii 5 ani şi rămâne în continuare o piesă de bază în echipa „blanco”. Cu un salariu de 8 milioane de lire sterline pe an, Benzema conduce una dintre cele mai scumpe maşini din lume, Bugatti Chiron, care costă nu mai puţin de 2,5 milioane de lire sterline. Ca şi cum nu ar fi de ajuns, Benzema are şi o „soră” a maşinii, Bugatti Veyron, pe care a dat „doar” 1,7 milioane de lire sterline.

Karim Benzema – Bugatti Chiron

Locul 2

Cristiano Ronaldo – Bugatti Chiron

2.500.000 de lire sterline

Se pare că Ronaldo şi Benzema s-au sfătuit să cumpere aceleaşi maşini când au fost colegi la Real Madrid. Starul portughez care câştigă la Juventus 30 de milioane de euro pe sezon are un Bugatti Chiron şi un Bugatti Veyron, la fel ca şi fostul său coleg de la Real Madrid. Motivul pentru care Ronaldo este mai sus în acest clasament îl reprezintă garajul mai mare decât cel al lui Benzema, unde îşi mai fac loc alte 16 automobile de lux pe lângă cele două prezentate.

Cristiano Ronaldo – Bugatti Chiron

Locul 1

Leo Messi – 1957 Ferrari 335 S Spider Scaglietti

32.000.000 de lire sterline

Leo Messi este considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Starul Barcelonei are o avere de aproximativ 400 de milioane de lire sterline şi şi-a cumpărat în anul 2016 una dintre cele mai scumpe maşini din lume. Povestea achiziţiei este una savuroasă. Unul dintre rarele exemplare de Ferrari 335 S Spider Scaglietti a fost scos la licitaţie şi chiar dacă multe dintre numele celor care au licitat pentru maşină au fost ţinute secrete, s-a aflat că două dintre ele ar fi Leo Messi şi Cristiano Ronaldo. Cei doi şi-au dorit maşina, însă englezii de la Daily Mail scriu că CR7 s-a oprit când suma a ajuns la 21 de milioane de lire sterline. Messi şi-a dorit atât de mult maşina încât a reuşit să fie până la urmă omul care oferă cel mai mult: 32 de milioane de lire sterline.

Leo Messi - 1957 Ferrari 335 S Spider Scaglietti
Leo Messi – 1957 Ferrari 335 S Spider Scaglietti
  • 32 de milioane de lire sterline a plătit Messi pe maşina Ferrari 335 S Spider Scaglietti
  • 18 maşini are în garaj Cristiano Ronaldo
  • 36,8 milioane de euro este salariul lui Neymar Jr., fiind cel mai bine plătit fotbalist din lume
  • „Când cei de la Sporting mi-au mărit salariul peste 6.000 de euro, am plecat din cantonament şi mi-am luat prima maşină, un Mercedes 220 CDi”, Cristiano Ronaldo