Fotbal international

Leo Messi, interviu eveniment! Viaţa de familie a argentinianului, provocările şi cine este jucătorul care îi lipseşte: “Îmi doresc o fiică”

02.02.2019 | 22:54
Leo Messi a oferit un interviu eveniment în World Soccer

Leo Messi a oferit un interviu eveniment în ultimul număr al revistei World Soccer. Argentinianul a vorbit despre viaţa de familie, dar şi despre provocările şi obiectivele pe care le are în 2019. În plus, atacantul de 31 de ani a susţinut că îi este dor să joace din nou cu Andres Iniesta

Vedeta Barcelonei a dezvăluit că Thiago, fiul său, este cel mai mare critic al lui şi îi transmite mereu dacă face vreo greşeală în timpul meciurilor. De asemenea, Lionel Messi a dezvăluit că îşi doreşte să aibă şi o fiică. Sâmbătă, Barcelona a remizat cu Valencia, scor 2-2, iar atacantul argentinian a marcat ambele goluri ale catalanilor.

Leo Messi, interviu eveniment: “Iubesc fotbalul, dar familia este prioritatea mea”

Recent ai câştigat a cincea Gheată de Aur. Ce ai simţit când ai primit premiul? Nu te-ai plictisit să câştigi atâtea trofee?

– E un premiu important, dar nu este doar al meu. Este un premiu câştigat de toată echipa, aşa cum se întâmplă şi când portarul câştigă premiul “Zamora” (n.r. premiu oferit portarului care are cea mai mică medie de goluri primite în La Liga). Sunt foarte fericit că am câştigat din nou Gheata de Aur.

Cinci Ghete de Aur, cinci Baloane de Aur. Poate urma şi al cincilea trofeu al Ligii Campionilor?

– Ar fi fenomenal. Aşa cum am spus şi la începutul sezonului, Liga Campionilor este mereu o competiţie specială şi vrem să o câştigăm din nou în 2019. Îmi pare rău că nu am reuşit lucrul ăsta în sezonul trecut.

Leo Messi şi cele cinci Ghete de Aur câştigate de argentinian
Leo Messi şi cele cinci Ghete de Aur câştigate de argentinian

În acest moment al vieţii, fotbalul mai este o prioritate pentru tine?

– Familia a devenit prioritatea mea în momentul în care primul copil s-a născut. Familia este cea importantă pentru mine. Clar, iubesc fotbalul şi trăiesc pentru acest sport, dar familia este mai presus de orice.

Thiago, cel mai mare critic al lui Lionel Messi: “Îmi spune când nu joc bine”

Trei copii sunt destui sau îţi doreşti să ai mai mulţi?

– Ciro abia învaţă să meargă şi să stea în picioare. Eu şi Antonela ne dorim să avem şi o fetiţă, dar vom vedea ce ne rezervă viitorul.

Ai fost fotografiat alături de băieţii tăi, Mateo şi Thiago, pe “Camp Nou”. Sunt lucruri care te întreabă şi îţi atarg atenţia?

– Sunt mari fani ai fotbalului. Thiago înţelege mult mai bine pentru că e băiatul mai mare şi discutăm despre meciuri. Este foarte pasionat.

Lionel Messi şi băieţii lui pe
Lionel Messi şi băieţii lui pe “Camp Nou”

Ce îţi spune după meciurile tale?

– Deja am primit câteva critici din partea lui. Urmăreşte meciurile Barcelonei, când jucăm în La Liga sau Liga Campionilor. Îmi pune tot felul de întrebări, vrea să ştie tot ceea ce se întâmplă. Îmi dă note atunci când se termină meciul. Îmi spune dacă nu joc bine şi mă întreabă ce s-a întâmplat.

Este adevărat că atunci când Barcelona pierde nu vorbeşti despre fotbal când ajungi acasă?

– Se întâmpla în trecut, dar acum nu mai este aşa. Este foarte greu să treci peste înfrângeri sau performanţe mai slabe. De multe ori stau de vorbă cu Thiago şi îi povestesc ce s-a întâmplat. Acum vorbim mult mai mult.

Lionel Messi: “Azi studiem totul, nu lăsăm nimic la voia întâmplării”

Recent ai spus că vrei să îţi îmbunătăţeşti felul în care execuţi loviturile de la 11 metri. Cum poţi să faci asta?

– Antrenamente şi multe vizionări. Azi studiem totul: faulturi, penalty-uri, jocul în sine. Totul este analizat şi nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Atunci când baţi o lovitură liberă pare că este deja jumătate gol. Ce diferenţe sunt între loviturile libere şi penalty-uri?

– Sunt lucruri diferite. La loviturile libere ai în faţă o barieră şi există şi distanţa, e un diferit tip de şut. Plus că nu există presiunea de a marca. La un penalty ai mai multe lucruri de pierdut, iar portarul se simte mult mai confortabil. Presiunea este cu totul diferită.

Leo Messi este un familist convins
Leo Messi este un familist convins

În sezonul trecut aţi bătut mai multe recorduri în defensivă. Ce se întâmplă acum? Care este motivul pentru care echipa primeşte mai multe goluri?

– Acum jucăm 4-3-3 din nou. Sezonul trecut jucam cu două linii de patru şi apăreau puţine spaţii şi era mai greu să primim goluri. Acum, cu 4-3-3, avem posesie şi jucăm mai bine, dar suntem mai descoperiţi în apărare, iar adversarii găsesc imediat spaţiile. În ultimele meciuri am reuşit să îmbunătăţim acest aspect şi să nu mai primim multe goluri.

Îi este dor să joace din nou cu Andres Iniesta

Ce părere ai despre jucătorii tineri care vine din La Masia? Eşti surpins de faptul că sunt aşa de buni?

– În primă instanţă eram, da, dar ne-am antrenat de câteva ori cu ei şi am realizat că sunt cu adevărat nişte fotbalişti foarte buni. Clubul îi ajută mult să progreseze şi e bine că îi lasă să se antreneze cu noi. Aşa pot creşte mai repede.

Crezi că o să vină şi ziua în care în primul “11” vor fi din nou doar jucători crescuţi de Barcelona?

– E complicat. Cred că au văzut şi ei că nu este imposibil să ajungi în prima echipă. Poate în viitor se va întâmpla, dar trebuie să mai treacă ceva timp.

Lionel Messi şi Andres Iniesta
Lionel Messi şi Andres Iniesta

Sergio Busquets spunea că, pentru a ajunge în top, tinerii jucătorii trebuie să lase “prostiile”. Eşti de acord?

– Venim dintr-o perioadă diferită. Azi trăm situaţii diferite şi trebuie să ne adaptăm cu repeziciune. Este adevărat că tinerii fotbalişti primesc tot felul de oferte tentante. Unii gândesc că este greu să ajungă în prima echipă la Barcelona şi că în alte locuri pot primi diverse oportunităţi. Nu vorbim doar despre bani. Sunt lucruri tentante.

Îţi este dor de Andres Iniesta?

– Cu siguranţă. Nu vorbesc doar de ceea ce se întâmpla pe teren, cât şi în afara gazonului. Am împărţit atâtea momente în aceşti ani. Au fost mii de antrenamente, meciuri şi situaţii care nu au neapărat legătură cu fotbalul. Este ciudat. Îmi este dor de el.

Cine este jucătorul lăudat de Lionel Messi: “E un fenomen”

Golul lui Ousmane Dembele din meciul cu Tottenham Hotspur a fost spectaculos. Este unul dintre cei mai buni tineri fotbalişti ai momentului, dar pare că are nevoie să se maturizeze.

– Pe teren este un fenomen şi depindem de el. Are toate oportunităţile din lume ca să fac tot ceea ce vrea. Poate fi unul dintre cei mai buni. Pe de altă parte, Dembele este un jucător tânăr care încearcă să se adapteze cu oraşul şi clubul. Cu cât vorbim mai puţin e mai bine. Este necesar să avem răbdare cu el. Şi-a dat seama deja ce greşeli a făcut şi s-a îndreptat. Cu toţi suntem cu gândul doar la fotbal.

Lionel Messi şi Ousmane Dembele
Lionel Messi şi Ousmane Dembele

A devenit La Liga o competiţie mai competitivă? Îţi pare că este un interes în plus de când trei echipe sunt în lupta la titlu?

– Este o competiţie dificilă. Mereu s-a spus că liga din Spania este una competitivă, dar în realitate sunt multe campionate în care două sau trei echipe se luptă la titlu. Este bine pentru competiţie că ne luptăm cu Real Madrid şi cu Atletico Madrid pentru trofeu. Este bine şi pentru fani.

  • 581 de goluri a marcat Lionel Messi pentru Barcelona
  • 32 de trofee a câştigat Lionel Messi cu Barcelona