Fotbal international

Leo Messi intră în topul select al miliardarilor din sport! Ion Țiriac e al doilea după Michael Jordan

15.09.2020 | 15:15
Leo Messi intra in topul select al miliardarilor din sport Ion Tiriac e al doilea dupa Michael Jordan
ADVERTISEMENT

Superstarul echipei FC Barcelona, Leo Messi, va intra la finalul acestui an în topul select al miliardarilor din sport.

Argentinianul este doar al patrulea sportiv din istorie care reușește să atingă acest prag în timpul carierei, după jucătorul de golf Tiger Woods, fostul boxer Floyd Mayweather şi marele său rival Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Topul celor mai bogați oameni care provin din lumea sportului este condusă fostul baschetbalist Michael Jordan – 2,2 miliarde de dolari, urmat de Ion Țiriac – 1,2 miliarde de dolari.

Sportul dă un nou miliardar: Leo Messi

Leo Messi va depăși bariera unui miliard de dolari până la finalul anului 2020, în care va avea venituri totale de 126 milioane de dolari. Cea mai mare parte din această sumă, 92 milioane, este reprezentată de salarii și bonusuri de la Barcelona, celelalte 34 de milioane provenind din parteneriate şi alte contracte de sponsorizare.

ADVERTISEMENT

Conform Forbes, argentinianul este lider în clasamentul veniturilor fotbaliștilor în 2020, devansându-l pe marele său rival Cristiano Ronaldo. Portughezul de la Juventus Torino va încasa 117 milioane de dolari, cu nouă milioane mai puțin decât Messi.

Cei doi sunt urmați de vedetele formației Paris Saint-Germain, Neymar șy Kylian Mbappe. Primele zece locuri în această ierarhie sunt ocupate de următorii fotbaliști:

ADVERTISEMENT
  • 1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona) – 126 milioane dolari
  • 2. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus Torino) – 117 milioane
  • 3. Neymar (Brazilia/Paris Saint-Germain) – 96 milioane
  • 4. Kylian Mbappe (Franţa/Paris Saint-Germain) – 42 milioane
  • 5. Mohamed Salah (Egipt/FC Liverpool) – 37 milioane
  • 6. Paul Pogba (Franţa/Manchester United) – 34 milioane
  • 7. Antoine Griezmann (Franţa/FC Barcelona) – 33 milioane
  • 8. Gareth Bale (Ţara Galilor/Real Madrid) – 29 milioane
  • 9. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen) – 28 milioane
  • 10. David De Gea (Spania/Manchester United) – 27 milioane

Conform revistei americane, primii zece prezenţi topul pe anul 2020 au adunat venituri globale de 570 milioane dolari, în creştere cu 11% faţă de sezonul trecut şi în ciuda impactului pandemiei de coronavirus asupra diferitelor campionate din Europa şi asupra economiei mondiale.

ADVERTISEMENT

În jurul lui Lionel Meesi s-a creat o adevărată telenovelă în această vară, după ce argentinianul a anunțat că vrea să plece liber de contract de la FC Barcelona. Catalanii au reușit să-l convingă să rămână pe Camp Nou, în ciuda diferendelor cu noul antrenor Ronald Koeman.

Mai mult, Messi urmează să aibă o întâlnire cu președintele Josep Maria Bartomeu în zilele următoare în care i se va propune micșorarea salariului, în urma pierderilor înregistrate de clubul catalan din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT