Fotbal international

Leo Messi la golul 700! Toate cifrele carierei fabuloase a starului argentinian. Video cu cele 700 de reușite

01.07.2020 | 13:14
Leo Messi la golul 700 Toate cifrele carierei fabuloase a starului argentinian Video cu cele 700 de reusite
ADVERTISEMENT

Înaintea meciului cu Atletico Madrid, starul catalanilor, argentinianul Lionel Messi, avea în CV 699 de goluri și se afla în așteptarea celei de-a 700 realizări a carierei începute în 2005, aici luând în calcul golurile marcate pentru echipa de club și cele reușite în tricoul naționalei.

În minutul 50 al meciului cu Atletico s-a dictat lovitură de la 11 metri în favoarea catalanilor. Fără cei 90.000 de fani în tribună la un moment atât de important, Messi s-a îndreptat cu un calm de gheață spre balon și a marcat cu o scăriță, celebrul procedeu Panenka, brevetat de mijlocașul ceh încă din 1976, la finala CE cu Germania.

ADVERTISEMENT
Leo Messi la borna 700! Argentinianul a înscris din penalty golul jubiliar în meciul cu Atletico Madrid. Toate cifrele carierei fabuloase a starului argentinian. Foto: La Vanguardia.es

Messi ajunge astfel la o bornă absolut impresionantă în carieră la vârsta de 33 de ani, 700 de goluri, dintre care 630 pentru Barcelona și 70 pentru Argentina. O cifră impresionantă, dar care nu îl situează nici măcar în primii trei golgheteri all time.

Lionel Messi a ajuns la borna 700, dar nu se situează între primii trei marcatori all time

Geniul născut la Rosario a intrat astfel într-un grup foarte select și mic, în care există nume istorice precum Josef Bican (805 goluri în 530 de jocuri), Romario (772 în 965), Pelé (767 în 842), Ferenc Puskas (746 în 754), Gerd Müller (735 în 762) și Cristiano Ronaldo (728 în 1.005).

ADVERTISEMENT

Messi deține recordul de goluri marcate într-un sezon de la Liga, în stagiunea 2011-2012 reușind să înscrie de 50 de ori. Totodată, are cele mai multe goluri reușite în El Clasico, 26, față de cele 18 ale lui Cristiano Ronaldo și Alfredo di Stefano.

A semnat primul contract în urmă cu 15 ani

Au trecut așadar 15 ani de la semnnarea primului său contract oficial cu gruparea catalană, la vârsta de 18 ani, și nimeni nu ar fi putut anticipa o asemenea explozie de talent și ușurință de a marca, Leo fiind tipul de fotbalist atipic, deloc robust fizic, însă sclipitor cu mingea la picior.

ADVERTISEMENT

Argentinianul, care este și cel mai scump jucător din lume, cu un salariu net anual de 45 de milioane euro, a spus că va juca atât timp cât se va simți OK fizic și cât va considera că poate face față ritmului intens din La Liga. În clipa în care vor apărea probleme de sănătate serioase sau va simți că nu mai poate da totul ca și până atunci nu va ezita nici o clipă să iasă din scenă în lumina reflectoarelor.

Mesajul emoționant al soției lui Messi la aniversarea a trei ani de la căsătorie

Ziua meciului cu Atletico Madrid ar fi trebuit să însemne și un alt moment emoționant pentru Lionel Messi. S-au implinit trei ani de la clipa în care și-a unit destinul cu aleasa inimii sale, Antonella Rocuzzo. În dimineața meciului, soția i-a transmis un mesaj pe Instagram, în care își reafirmă iubirea pe viață postând o imagine de la nunta lor.

ADVERTISEMENT

“Te voi iubi și mă vei iubi, Te iubesc si este singurul meu adevar Și este marea noastră iubire, Ce nu va muri niciodată … “La 3 ani aniversare dragostea mea. Te iubesc”

ADVERTISEMENT