Fotbal international

Leo Messi, la un gol de o cifră impresionantă. Starul Barcelonei scrie istorie în La Liga

19.06.2020 | 12:14
Leo Messi la un gol de o cifra impresionanta Starul Barcelonei scrie istorie in La Liga
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei FC Barcelona, Leo Messi, este la un gol distanță de a atinge o cifră impresionantă în carieră și de a stabili încă un record personal.

Starul argentinian a revenit în mare formă după cele trei luni de pauză ccauzate de pandemia de coronavirus și a marcat câte un gol în partidele de campionat cu Mallorca și Leganes.

ADVERTISEMENT

Barcelona va juca vineri seară, în deplasare, de la ora 23:00, cu FC Sevilla, într-un meci din etapa a 30-aa din La Liga, iar Messi poate scrie istorie dacă va marca pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan.

Cifră rotundă pentru Leo Messi dacă dă gol la Sevilla

În cazul în care va da gol în meciul de la Sevilla, Leo Messi va atinge impresionanta cifră de 700 de reușite în carieră. E a înscris până acum 623 de goluri pentru Barcelona și 76 pentru naționala Argentinei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, starul catalanilor se îndreaptă cu pași repezi spre al șaptelea trofeu ”Pichichi”, care recompensează cel mai bun marcator al unui sezon din La Liga. Dacă va reuși acest lucru, el îl va devansa pe legendarul atacant de la Athletic Bilbao, Telmo Zarra, care a evoluat în anii 40-50.

După disputarea a 29 de etape din La Liga, Leo Messi a reușit să înscrie 21 de goluri și este lider în clasamentul marcatorilor, cu un avans de cinci goluri față de francezul Karim Benzema de la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, argentinianul este aproape de a doborî recordul deținut de brazilianul Pele pentru cele mai multe goluri înscrise la o singură echipă. Messi are 623 în timp ce Pele a marcat cu 14 mai multe la Santos.

Lionel Messi continuă să facă investiții masive în domeniul hotelier, iar presa din Spania scrie despre interesul argentinianului pentru hotelul ”Himalaia” din Val d’Aran. De trei ani starul argentinian ”vâna” acest hotel, pe care este foarte aproape să pună mâna. Stabilimentul are 110 camere cu o panoramă superbă spre pârtiile de schi, fiind o destinație celebră pentru practicanții sporturilor de iarnă.

ADVERTISEMENT