Sport

Dezastru pentru Leo Messi. Argentinianul își mai adaugă o eliminare rușinoasă din Liga Campionilor în palmares

După Liga Campionilor câștigată în 2015 sub comanda lui Pep Guardiola, Leo Messi a bifat în fiecare ediție ulterioară a competiției câte o partidă fără realizări, iar echipa sa a pierdut rușinos.
10.03.2022 | 01:45
Dezastru pentru Leo Messi Argentinianul isi  mai adauga o eliminare rusinoasa din Liga Campionilor in palmares
Ca de fiecare dată începând din stagiunea 2015-16, Leo Messi este protagonistul unui episod rușinos pentru echipa sa în Liga Campionilor.
ADVERTISEMENT

Leo Messi, un ”killer” pentru Real Madrid în meciurile de pe Bernabeu, se număra între ceea ce fanii parizieni sperau să fie atuurile lui PSG în returul cu Real Madrid. Argentinianul, care oricum n-a rupt inima târgului de la sosirea în Orașul Luminii, a decepționat însă. Și a mai pus un meci pe lista serilor decepționante ale carierei.

Leo Messi, cu capul plecat. De la momente epice de ”remontada”, la 2-8 cu Bayern

”Remontada” izbutită de Real Madrid în această seară nu este prima experiență de gen pentru cariera lui Leo Messi. În 2016, Atletico pierdea cu 2-1 pe Camp Nou, dar se impunea apoi, acasă, cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu n-a fost la fel de grav, cu Juventus (0-0 acasă, 0-3 la Torino). A venit însă 2018. Și episodul AS Roma. A fost 4-1 pentru FC Barcelona în meciul tur. Iar italienii au izbutit un scor de forfait în meciul revanșă. Și au mers mai departe.

În stagiunea următoare, o nouă seară halucinantă. Pe Anfield, împotriva lui Liverpool. De data aceasta, după 3-0 în tur, englezii aveau nevoie de patru goluri pentru a merge mai departe. Și le-au marcat, fără să primească vreunul.

ADVERTISEMENT

Seria a continuat și-n 2020. Tot în tricoul Barcelonei. La acea confruntare din ”sferturile” atipice ale Ligii Campionilor în primul an de pandemie. Cu uluitorul 8-2 al bavarezilor.

Desigur, pe listă mai pot figura și alte meciuri care nu-i produc amintiri plăcute. Cum sunt cele două rezultate cu același Bayern, din 2013 (0-4 în deplasare și 0-3 acasă).

ADVERTISEMENT

Ori acel 0-4 cu actuala sa echipă, PSG, din februarie 2017. Pe care însă catalanii l-au răzbunat la retur. Lucru care nu s-a mai întâmplat după acel 1-4 de pe Camp Nou, de anul trecut, parizienii mergând mai departe chiar dacă în a doua manșă s-au mulțumit cu o remiză. Și, dacă tot vorbim despre aceste jocuri, Messi izbutea măcar să marcheze de fiecare dată.

Real a devenit o ”bestie neagră” pentru el

Interesant este și alt fapt. A jucat, în tricoul lui FC Barcelona, 45 de meciuri împotriva lui Real Madrid în toate competițiile. Și a marcat de 26 de ori, izbutind în plus și 14 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Iar pe Bernabeu marcase de 15 ori. Și avea un raport pozitiv în ceea ce privește rezultatele obținute. Mai precis, 12 victorii, 3 remize și numai 8 înfrângeri în 23 de partide.

Lucrurile s-au schimbat însă în ultima vreme. Iar penalty-ul ratat în tur a oferit un semnal în acest sens. Căci, iată, punând la socoteală și partida de astăzi, a ajuns la 9 meciuri consecutive fără gol sau pasă de gol împotriva „galacticilor”, în peste 13 ore jucate.

Salariu regesc, bani din publicitate, dar fotbal către…deloc

Când vine vorba despre bani, fără îndoială, Leo Messi a dat lovitura la Paris. Dacă inițial datele contractuale nu au ”respirat”, ulterior L’Equipe a scris că, potrivit acordului valabil până în 2024, ar urma să primească 110 milioane de euro.

Mai precis, 30 de milioane în acest sezon. Plus alte 40 de milioane în fiecare dintre următoarele două. În plus, potrivit Goal, ar mai urma să mai beneficieze de un bonus de loialitate de 15 milioane de euro.

Când vine însă vorba despre ceea ce a primit PSG la schimb, desigur, a reprezentat o lovitură din punct de vedere marketing. Căci parizienii și-au scos rapid banii din vânzarea de tricouri.

În termeni de performanțe sportive însă, ați aflat deja din FANATIK, au obținut extrem de puțin. Iar acum, după ce PSG este nevoită să mai amâne un an visul de a câștiga Liga Campionilor, nu este exclus ca și răbdarea conducerii să ajungă la final. Și să asistăm la un divorț prematur.

ADVERTISEMENT