Fotbal international

Leo Messi nu l-a pus pe Ronaldo pe lista celor mai buni din lume! Cum a votat starul Barcelonei

18.12.2020 | 10:59
Leo Messi nu la pus pe Ronaldo pe lista celor mai buni din lume Cum a votat starul Barcelonei
ADVERTISEMENT

Lionel Messi (33 de ani) l-a ignorat pe Cristiano Ronaldo (35 de ani) atunci când a trebuit să voteze pentru cel mai bun fotbalist din lume din acest an. Nici măcar învingătorul Lewandowski nu l-a impresionat pe starul Barcelonei, care l-a ales al treilea pe polonez.

Cristiano Ronaldo l-a votat pe Robert Lewandowski pentru această distincție, Messi fiind al doilea, urmat de Kylian Mbappe. „Decarul” argentinian nu i-a întors însă „favorul” lui CR7, considerând că Neymar a fost cel mai bun fotbalist al anului.

ADVERTISEMENT

În viziunea lui Messi, Mbappe a fost al doilea cel mai bun jucător din 2020, Robert Lewandowski completând lista întocmită de căpitanul Barcelonei.

Messi l-a ignorat pe Cristiano Ronaldo titlul de cel mai bun fotbalist din lume în 2020

La final, pe baza anchetei realizate din voturile jurnaliștilor, selecționerilor și căpitanilor echipelor naționale, Robert Lewandowski a fost câștigătorul incontestabil, cu 52 de puncte.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo s-a clasat pe locul al doilea, cu 38 de voturi, în timp ce Lionel Messi a prins ultima treaptă a podiumului, cu 35 de voturi.

Cum a votat Lionel Messi

  1. Neymar
  2. Mbappe
  3. Lewandowski

Cum a votat Cristiano Ronaldo

  1. Lewandowski
  2. Messi
  3. Mbappe

Ronaldo l-a elogiat pe Messi după ce au fost adversari în Barcelona – Juventus

Recent, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au fost adversari în ultima etapă din faza grupelor UEFA Champions League, atunci când Juventus a câștigat pe Camp Nou, scor 3-0. Lusitanul a fost plin de laude la adresa argentinianului, despre care a mărturisit că nu a fost niciodată un rival în ochii săi.

ADVERTISEMENT

„Am avut întotdeauna o relație foarte bună cu el. Am împărțit cu el 12, 13 sau 14 ceremonii de premiere. Nu l-am văzut niciodată ca pe un rival. A încercat întotdeauna să facă ceea ce este mai bine pentru echipa lui, dar și pentru mine. M-am înțeles întotdeauna foarte bine cu el.

Știm însă că în fotbal, pentru presă, pentru spectacol, se caută mereu o rivalitate, dar eu m-am înțeles bine cu el întotdeauna”, a declarat Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Cum au votat Mirel Rădoi și Răzvan Marin la FIFA „The Best”

Echipa națională a României i-a avut ca reprezentanți în sistemul de votare pe Mirel Rădoi și pe Răzvan Marin. Selecționerul a votat cu Lewandowski pentru fotbalistul anului și cu Marcelo Bielsa pentru antrenorului anului. Marin a fost de acord cu Rădoi în ceea ce îl privește pe atacantul lui Bayern Munchen, dar la categoria tehnicieni l-a ales pe Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool fiind cel care a și câștigat premiul.

Alisson – Alexander-Arnold, Van Dijk, Ramos, Davies – Kimmich, De Bruyne, Alcantara – Messi, Lewandowski, Ronaldo – echipa anului 2020

La gala FIFA „The Best”, Manuel Neuer a fost desemnat cel mai bun portar din 2020, în timp ce Heung-Min Son, de la Tottenham, a luat premiul „Pușkaș”, pentru cel mai frumos gol marcat în 2020, într-o partidă cu Burnley.

 

 

ADVERTISEMENT