Fotbal international

Leo Messi, pedepsit de CONMEBOL după atacurile de la Copa America! Ce i-au făcut starului Argentinei

10.07.2019 | 16:27
Leo Messi pedepsit de CONMEBOL dupa atacurile de la Copa America Ce iau facut starului Argentinei

Starul echipei naționale a Argentinei, Leo Messi, a fost pedepsit de CONMEBOL, echivalentul sud-american al UEFA, după atacurile lansate la finalul întâlnirii cu Chile din finala mică de la Copa America. Fotbalistul ”pumelor” a refuzat să urce pe podium pentru a primi medalia de bronz câștigată cu selecționata pregătită de Lionel Scaloni, iar apoi la declarații i-a acuzat pe conducătorii forului sud-american că sunt corupți.

Leo Messi, pedepsit de CONMEBOL după atacurile de la Copa America

“Ceea ce am spus s-a şi întâmplat. Nu am mers pe podium pentru că nu am fi putut fi parte din corupţia şi lipsa de respect. Eram pregătiţi de mai mult, dar pur şi simplu nu ne-au lăsat să mergem în finală. Corupţia şi arbitrii nu au permis oamenilor să bucure de fotbal, de spectacol. Fotbalul este ruinat în acest mod”, a declarat Lionel Messi la finalul întâlnirii Argentina – Chile 2-1 din finala mică a Copei America.

Conducătorii CONMEBOL au replicat imediat și au spus că acuzațiile sunt nefondate, iar la câteva zile după acest incident l-au pedepsit pe Leo Messi pentru atacurile pe care le-a lansat în timpul Copei America. Astfel, superstarul argentinian nu a fost inclus în echipa ideală a turneului final, care este dominată de jucători ai rivalei Brazilia, formație care a și câștigat trofeul după o pauză de 12 ani.

Leo Messi este eliminat în meciul Argentina – Chile din finala mică de la Copa America

Patru brazilieni în echipa ideală de la Copa America

Singurul argentinian care a prins acest 11 ideal de la Copa America este mijlocașul formației Paris Saint-Germain, Leandro Paredes. Echipa ideală a turneului final arată astfel: Alisson Becker (Brazilia) – Dani Alves (Brazilia), Jose Maria Gimenez (Uruguay), Thiago Silva (Brazilia), Miguel Traco (Peru) – Arthur (Brazilia), Leadro Paredes (Argentina), Arturo Vidal (Chile) – James Rodriguez (Columbia), Paulo Guerrero (Peru), Everton (Brazilia).

Cel mai bun jucător al competiției a fost ales fundașul dreapta al reprezentativei Braziliei, Dani Alves, în timp ce coechiperul său Everton a fost desemnat revelația turneului final. Deși Leo Messi a fost apărat de fostul mare portar paraguayan, Jose Luis Chilavert, starul Argentinei ar putea fi suspendat până la doi ani pentru declrațiile defăimătoare făcute la adresa oficialilor Conmebol, iar acest lucru ar putea însemna finalul carierei sale la echipa națională.

Tags: