Sport

Leo Messi se destăinuie după sezonul mai puțin reușit cu PSG: „M-am întors mai devreme după COVID, iar situația s-a înrăutățit!”

Leo Messi a vorbit despre primul său sezon la PSG și a dezvăluit că în prima parte a anului, după infecția cu Covid-19, nu mai rezista să stea departe de gazon, a grăbit revenirea, iar acest lucru l-a afectat.
01.06.2022 | 10:44
Leo Messi se destainuie dupa sezonul mai putin reusit cu PSG Mam intors mai devreme dupa COVID iar situatia sa inrautatit
Leo Messi a oferit explicații suplimentare despre perioada din startul anului, când a fost infectat cu Covid-19, un alt factor care i-a afectat prestațiile. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fără îndoială, Leo Messi nu a avut la PSG un an așa cum și-l dorea. Argentinianul și-a trecut în cont cifre mult sub așteptări – 11 goluri și 14 assisturi în cele 34 de meciuri – și a fost în disgrația fanilor campioanei Franței după eliminarea în fața lui Real Madrid. Sunt multe motive, însă și o explicație despre care a vorbit pe larg în premieră. Mai precis cea din startul anului, după ce a fost infectat cu Covid-19.

”Nu am mai suportat, am vrut să alerg, să mă antrenez – am vrut să merg. Și până la urmă, s-a înrăutățit”, spune Messi

Leo Messi se pregătește pentru Finalissima, partidă care va opune miercuri, Italia și Argentina. O confruntare pusă la cale de UEFA și CONMEBOL, care opune ultimele câștigătoare ale Euro și Copa America.

ADVERTISEMENT

Bun prilej pentru argentinienii de la TYC Sports pentru a-l invita pe septuplul câștigător al Balonului de Aur să analizeze primul sezon în capitala Franței.

Desigur, despre câteva dintre motivele prestației care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor s-a vorbir. Un oraș nou, un grup nou, un alt campionat, în care, prin prisma numelui, toți adversarii doreau să-l oprească.

ADVERTISEMENT

Nu este însă totul. Mai este un element despre care s-a vorbit mai puțin. În ianuarie a stat departe de gazon din pricina Covid-19. A ratat meciurile naționalei contra Columbiei și Chile. Plus trei ale echipei de club. A revenit apoi, dar prestațiile sale nu erau la nivelul așteptat.

Iar argentinianul, oferă acum detalii. Spune că atunci când a contactat virusul, inițial a experimentat simptomele tipice – durere în gât, tuse și febră. Dar, și după ce acestea au dispărut, a continuat să se lupte cu probleme respiratorii. Mai ales că s-a întors prea devreme.

ADVERTISEMENT

”M-am întors înainte de a fi trebuit, și s-a înrăutățit. A fost suficient să mă reîntorc înainte de vreme pentru a mă afecta. Dar nu am mai suportat, am vrut să alerg, să mă antrenez – am vrut să merg. Și până la urmă situația s-a înrăutățit.

Mi-a lăsat efecte secundare. Efecte secundare în plămâni. M-am întors pe teren, iar timp de o lună și jumătate simțeam că nu pot să alerg din acest motiv”, a spus Messi.

ADVERTISEMENT

Despre Real Madrid și viitor

Leo Messi a vorbit, firește, și despre episodul Real Madrid. După care a fost huiduit de fanii lui PSG, care, vă mai aduceți aminte din materialele prezentate în FANATIK, i-au sugerat să plece.

”Când eram la jumătatea drumului [n.r pentru a reveni la forma de vârf], s-a întâmplat chestia cu Real Madrid. Și asta ne-a omorât.  M-a omorât pe mine, vestiarul în general, și tot Parisul. Pentru că aveam visuri mari legate de această competiție.

Și felul în care s-a întâmplat, jocul, rezultatul… a fost precum un pumn în plex”, spune Messi.

Pentru a continua: ”Champions League nu este câștigat mereu de cea mai puternică echipă. Real Madrid nu a fost cea mai tare.

Am trăit această realitate toată viața mea, știu cum este Real, știu de ce este capabilă, cum poate să dea un gol neașteptat și totul să se schimbe”.

Argentinianul apreciază însă că lucrurile se vor schimba. ”A fost un an diferit din cauza a tot ce s-a întâmplat, dar la final am câștigat un campionat. Am fost foarte fericit, pentru că reprezintă primul meu trofeu aici în Paris.

Rămânem cu un gust amar după ce am pierdut dubla manșă din Champions League în care am fost mai buni. Dar, în același timp, vreau să fiu lăsat să mă bucur de un nou titlu, unul dintre obiectivele noastre.

Cu siguranță vor veni lucruri bune în 2022, va fi un an important și vom lupta cu ambiție pentru toate trofeele”, a spus Leo.

ADVERTISEMENT
Tags: