Sporturi

Leo Messi, Rafa Nadal și Lewis Hamilton se luptă pentru titlul de sportivul anului! Liverpool, nominalizată la două categorii

15.01.2020 | 20:39
Leo Messi Rafa Nadal si Lewis Hamilton se lupta pentru titlul de sportivul anului Liverpool nominalizata la doua categorii
ADVERTISEMENT

Fotbalistul argentinian Leo Messi, tenismenul spaniol Rafa Nadal și pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton se luptă pentru titlul de sportivul anului la gala premiilor Laureus.

Leo Messi, Rafa Nadal și Lewis Hamilton se luptă pentru titlul de sportivul anului

Pe lângă Leo Messi, Rafa Nadal și Lewis Hamilton, la categoria sportivul anului au mai fost nominalizați atletul Eliud Kipchoge (Kenya), motociclistul Marc Marquez (Spania) și jucătorul de golf Tiger Woods (SUA).

ADVERTISEMENT

Gala premiilor Laureus va avea loc la 17 februarie, la Berlin. Câștigătorii vor fi votați de 68 de legende ale sportului, membri ai Academiei Laureus, printre aceștia fiind și Zeița de la Montreal, gimnasta Nadia Comăneci.

Bianca Andreescu, nominalizată la revelația anului

La categoria sportiva anului au fost nominalizate Allyson Felix (SUA, atletism), Megan Rapinoe (SUA, fotbal), Mikaela Shiffrin (SUA, schi), Naomi Osaka (Japonia, tenis), Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamaica, atletism) și Simone Biles (SUA, gimnastică).

ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu se numără printre nominalizaţii la revelația anului și se va bate pentru trofeu cu Andy Ruiz (SUA, box), Coco Gauff (SUA, tenis), Egan Bernal (Columbia, ciclism), naţionala de rugby a Japoniei şi Regan Smith (SUA, nataţie).

Liverpool vs Andy Murray

Câștigătoarea Champions League, FC Liverpool, a fost nominalizată la categoria echipa anului alături de Mercedes (Germania, Formula 1), naţionala de rugby a Africii de Sud, naţionala de baschet a Spaniei, Toronto Raptors (Canada, baschet) și naţionala de fotbal feminin a SUA.

ADVERTISEMENT

”Cormoranii” se luptă și pentru premiul de revenirea anului, categorie la care au mai fost nominalizați Andy Murray (Marea Britanie, tenis), Christian Lealiifano (Australia, rugby), Kawhi Leonard (SUA, baschet), Nathan Adrian (SUA, nataţie) și Sophia Florsch (Germania, sporturi cu motor).

Americanii domină sporturile de acțiune

Pentru sportivul cu dizabilităţi al anului se vor bate Alice Tai (Marea Britanie, nataţie), Diede De Groot (Olanda, tenis), Jetze Plat (Olanda, triatlon), Manuela Schar (Elveţia, curse cu scaunul cu rotile), Oksana Masters (SUA, schi cross country) și Omara Durand (Cuba, atletism).

ADVERTISEMENT

Pentru premiul World Action au fost nominalizați Carissa Moore (SUA, surfing), Chloe Kim (SUA, snowboarding), Italo Ferreira (Brazilia, surfing), Mark McMorris (Canada, snowboarding), Nyhaj Huston (SUA, skateboarding) și Rayssa Leal (Brazilia, skateboarding).

ADVERTISEMENT