Sport

Leo Messi rămâne la FC Barcelona! S-a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului

Telenovela Leo Messi pare să fi ajuns la final, argentinianul dându-și acordul pentru a continua la FC Barcelona.
14.07.2021 | 16:09
Leo Messi ramane la FC Barcelona Sa ajuns la un acord pentru prelungirea contractului
ADVERTISEMENT

Sud-americanul a devenit jucător liber de contract la 30 iunie și s-a speculat foarte mult cu privire la o trecere a sa la PSG.

Vestea vine la doar câteva zile după ce Messi a câștigat Copa America, primul trofeu important pe care îl cucerește cu naționala Argentinei.

ADVERTISEMENT

Barcelona l-a convins pe Leo Messi să continue pe Camp Nou

Conform cotidianului catalan Sport, FC Barcelona şi Leo Messi au ajuns, în sfârşit, la un acord de principiu pentru prelungirea contractului pe cinci sezoane și fanii ”blaugrana” pot răsufla ușurați.

Starul argentinian va semna o înțelegere valabilă până în vara anului 2026, ceea ce înseamnă că el va îmbrăca tricoul Barcleonei până la 39 de ani. Anunțul oficial urmează să fie făcut joi sau vineri.

ADVERTISEMENT

Messi ar fi acceptat o reducere a salariului de 50 la sută, în contextul în care FC Barcelona se confruntă cu probleme financiare şi trebuie să respecte un plafon financiar impus de La Liga și va avea o clauză de reziliere de 350 de milioane de euro.

Koeman a insistat ca argentinianul să rămână

Antrenorul Ronald Koeman a spus în mai multe rânduri că își dorește ca starul argentinian să rămână în continuare la echipă, lucru întărit și de președintele Joan Laporta încă de la revenirea sa în fruntea clubului catalan.

ADVERTISEMENT

”E foarte important pentru club, dar și pentru liga spaniolă, ca cel mai bun jucător din lume să rămână și trebuie să facem un efort să-l ținem cu noi. Leo a arătat că vrea să rămână la Barcelona și știu că cei din club lucrează cu avocații săi și tatăl său.

Leo joacă la Copa America și are alte lucruri în minte, cum ar fi finala. Știu că vrea să continue și trebuie să o facă pentru că nu ar fi bine să își încheie cariera în alt tricou”, declara Koeman în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT

Messi se confundă cu istoria Barcelonei

Barcelona a ajuns într-o gaură financiară din cauza proastei gestionări a situaţiei financiare în ultimii ani, în mandatul lui Josep Maria Bartomeu. La începutul anului, catalanii aveau datorii cifrate la peste 1,4 miliarde de euro. Suma a mai scăzut între timp, însă situaţia rămâne alarmantă.

Președintele La Liga, Javier Tebas, nu a exclus în trecut ca Lionel Messi să nu mai joace din sezonul viitor în campionatul Spaniei și a avertizat Barcelona că nu va face niciun fel de concesii financiare.

17 ani a petrecut starul argentinian pe Camp Nou, la nivel de seniori, iar bilanțul aproape că nu poate fi descris în cuvinte. Vorbim despre 672 de goluri marcate în toate competițiile și 34 de trofee cucerite, printre care se numără 10 titluri de campion al Spaniei și 10 cupe internaționale.

ADVERTISEMENT