Fotbal international

Leo Messi rămâne la Barcelona? Ultimele detalii despre negocierile dintre cele două părți

03.09.2020 | 16:57
Leo Messi ramane la Barcelona Ultimele detalii despre negocierile dintre cele doua parti
ADVERTISEMENT

Leo Messi a provocat un cutremur planetar cu un singur fax trimis către club prin care anunță că vrea să plece de la Barcelona. Argentinianul nu a ieșit cu nicio declarație însă a început o adevărată telenovelă privind transferul starului.


UPDATE, ora 17:00. Leo Messi ar fi decis să renunțe la gândul de a pleca de la Barcelona în această vară. Avocații săi și tatăl său l-au sfătuit să continue la Barcelona pentru încă un sezon, în 2021, când va deveni liber de contract.

ADVERTISEMENT

În acest fel, Messi consideră că ar fi o posibilitate excelentă de a-și lua la revedere de la fani în noul sezon. În anul 2021, Leo Messi ar putea să semneze cu Manchester City din postura de jucător liber de contract.


Argentinianul ar vrea să plece la Manchester City, unde ar urma să lucreze din nou alături de Pep Guardiola, antrenor alături de care a avut mare succes și la Barcelona. Șeicii sunt gata să îi facă pe plac și să îi ofere un salariu anual de peste 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Însă, ziaristul Martin Arevalo de la postul de televiziune argentinian TyC Sports, care a anunțat că Messi i-a notificat pe șefii Barcelonei că vrea să plece, susține că argentinianul s-ar fi răzgândit și ar vrea să rămână: “Sunt 90% să continue la Barcelona”, susține jurnalistul.

Leo Messi s-a răzgândit? Ziaristul care i-a anunțat plecare starului anunță: “90% rămâne la Barcelona!”

Barcelona a anunțat clar că nu va renunța la Messi. Tatăl decarului de la Barca, Jorge Messi, a avut o întâlnire cu președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, iar catalanii speră să îl convingă să renunțe la acest demers.

ADVERTISEMENT

Nu s-a ajuns la niciun acord, iar cele două părți au rămas pe poziții de forță și după discuția de o oră și jumătate. Leo Messi vrea în continuare să plece gratis, considerând că poate activa clauza de a părăsi clubul la sfârșitul sezonului, care s-ar fi prelungit din cauza pandemiei.

Catalanii nu îl lasă să plece decât dacă este plătită clauza de 700 de milioane de euro

Însă, catalanii nici nu vor să audă. Messi nu este de vânzare și mai are un an de contract. Barcelona nu vrea nici măcar să negocieze o sumă de transfer, spunând că singura cale prin care pleacă este plata clauzei de reziliere de 700 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Leo Messi este apărat însă de rivali. Sergio Ramos a declarat că își dorește ca Leo Messi să rămână la Barcelona pentru că este un fotbalist care face campionatul iberic mai puternic și El Clasico este mai frumos cu Messi:

Ramos: “Face campionatul mai puternic, ridică nivelul Barcelonei, iar El Clasico e mult mai frumos”

“Leo și-a câștigat dreptul de a-și decide viitorul. Nu știu dacă e cel mai bun lucru pentru el, dar pentru fotbalul spaniol, pentru Barcelona și pentru noi, e rău cu siguranță”, a declarat căpitanul lui Real Madrid.

“Nouă ne place să câștigăm împotriva celor mai buni, am vrea să rămână. Face campionatul mai puternic, ridică nivelul Barcelonei, iar El Clasico e mult mai frumos”, a spus Leo Messi.

 

ADVERTISEMENT