Sport

Leo Messi și alți peste 70 de fotbaliști nu vor juca în meciurile din weekend. Cauza inedită a absențelor

Campionatele europene își reiau cursul în weekend după o pauză de două săptămâni, dar Leo Messi și alți peste 70 de fotbaliști vor absenta.
14.10.2021 | 22:31
Leo Messi si alti peste 70 de fotbalisti nu vor juca in meciurile din weekend Cauza inedita a absentelor
ADVERTISEMENT

De vină sunt partidele care se vor disputa în noaptea de joi spre vineri în etapa a 12-a a preliminariilor sud-americane pentru CM 2022.

Foarte mulți fotbaliști care joacă pe bătrânul continent sunt prezenți la naționalele lor și vor ajunge prea târziu la echipele de club.

ADVERTISEMENT

Mai mulți fotbaliști sud-americani, printre care și Leo Messi, vor absenta la meciurile din weekend

Conform ESPN, Leo Messi nu va putea ajunge în timp util de la reprezentativa Argentinei pentru partida pe care PSG o va juca vineri, 15 octombrie, cu Angers, iar în situația sa se mai află alți peste 70 de fotbaliști sud-americani din primele cinci ligi ale Europei care vor absenta de la jocurile din acest weekend.

CONMEBOL a aglomerat foarte mult programul pe luna octombrie din calificărilor pentru CM 2022, programând nu mai puțin de trei etape în această fereastră internațională, pe 7, 10 și 14 octombrie.

ADVERTISEMENT

Deși nu este un rezultat direct al restricțiilor de Covid-19 sau de carantină, aglomerarea programului a avut loc din cauza întârzierilor și amânărilor partidelor cauzate de pandemie în ultimele 18 luni, precum și de organizarea Copei America la începutul acestui an.

Real și Atletico și-au amânat meciurile

În aceste condiții, jucătorii care evoluează în Europa și sunt acum la selecționatele lor pentru meciurile din America de Sud nu pot reveni la echipele de club mai devreme de vineri seară, ceea ce înseamnă cu 24 sau maxim 48 de ore înaintea partidelor de campionat și în urma unor zboruri extrem de lungi și obositoare.

ADVERTISEMENT

Presa din Anglia a scris despre faptul că marile cluburi din Premier League și-au unit forțele și au închiriat avioane particulare pentru a aduce cât mai repede fotbaliștii prezenți la partidele de pe continentul sud-american.

Cele mai liniștite sunt Real și Atletico Madrid, care și-au amânat din timp întâlnirile din această etapă cu Athletic Bilbao și Granada, motivând faptul că au foarte mulți jucători plecați, iar marți, 19 octombrie, au meciuri importante în Champions League. Același lucru s-a întâmplat luna trecută cu formațiile FC Barcelona și FC Sevilla.

ADVERTISEMENT

PSG și Inter, cele mai afectate

Cele mai afectate echipe europene din această cauză sunt PSG și Inter Milano, care au câte cinci jucători la naționalele sud-americane. Francezii nu-i vor avea la partida cu Angers pe Leandro Paredes, Angel Di Maria, Lionel Messi, Marquinhos și Neymar, în timp ce italienii nu se vor putea baza pe Joaquin Correa, Lautaro Martinez, Arturo Vidal, Alexis Sanchez și Matias Vecino la întâlnirea cu Lazio, programată sâmbătă, 16 octombrie.

Câte patru absenți vor avea Tottenham Hotspur (Cristian Romero, Giovani Lo Celso, Emerson, Davinson Sanchez), Cagliari (Diego Godin, Martin Caceres, Nahitan Nandez, Gaston Pereiro) și Fiorentina (Lucas Martinez Quarta, Nicolas Gonzalez, Erick Pulgar, Lucas Torreira).

Partidele care se vor disputa în această noapte în etapa a 12-a a preliminariilor sud-americane pentru CM 2022 sunt următoarele:

  • Bolivia – Paraguay
  • Columbia – Ecuador
  • Argentina -Peru
  • Chile – Venezuela
  • Brazil – Uruguay
ADVERTISEMENT