Fotbal international

Leo Messi și Cristiano Ronaldo nu mai pot în meciurile mari?! Cum au dezamăgit în acest sezon

19.01.2021 | 22:30
Leo Messi si Cristiano Ronaldo nu mai pot in meciurile mari Cum au dezamagit in acest sezon
ADVERTISEMENT

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo bat recorduri după recorduri, prezentate care mai de care mai pompos. Dar pentru cei care se mai uită şi la fotbal, nu doar la cifre, senzaţia este clară. Ambii şi-au pierdut influenţa pe care o aveau în echipă, iar perioada lor de glorie se apropie de apus.

FANATIK.RO vă prezintă analiza nefardată a unui sezon mai degrabă gri pentru Ronaldo şi Messi. Fără a pune nici măcar o secundă la îndoială valoarea celor doi jucători de geniu. Şi contribuţia uriaşă pe care au avut-o în fotbalul ultimilor 15 ani.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo au avut parte de partide de coşmar în ultimul weekend. FC Barcelona a pierdut finala Supercupei Spaniei, 2-3 cu Bilbao după 120 de minute, iar Messi a fost eliminat pe final. La capătul unui joc în care a părut mai mereu dominat de fundaşii adverşi.

Cel mai bun meci al lui Ronaldo a fost pe Camp Nou, cu două goluri marcate din penalty. Messi, bun pe terenul lui Juve

Frustrat de tertipurile adversarilor, dar şi de jocul său modest, Leo Messi a fost eliminat pe final de meci cu Bilbao, după ce l-a bruscat pe Villalibre. Cu 14 goluri şi 6 pase decisive în 22 de partide în acest sezon, starul Barcelonei pare a fi în grafic. Nu în forma stelară din trecut, dar nici prea departe.

ADVERTISEMENT

Problema vine când analizăm prestaţiile lui Messi din meciurile mari. Adică exact acele meciuri în care el obişnuia să facă diferenţa. Deşi au trecut aproape trei ani de la ultimul său gol în El Clasico, mai 2018, Messi rămâne cel mai important marcator din istoria acestui derby. Cu 26 de reuşite.

Cristiano Ronaldo a fost inexistent în Derby D’Italia, în weekend. Iar Inter Milano s-a impus cu 2-0 pentru a micșora și mai mult șansele campioanei la un nou titlu. Tot modest a fost Ronaldo și în precedentul derby, cu AC Milan, dar atunci acest lucru a fost ascuns de victoria obținută de Juve.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună partidă a portughezului a fost pe Camp Nou, când a marcat o dublă. Ce-i drept, cu ambele goluri din lovituri de pedeapsă. A mai reușit o dublă contra Romei, pe 27 septembrie, și atunci cu un gol din penalty.

Ce meciuri de maximă importanţă a avut FC Barcelona în acest sezon şi ce a făcut Messi

  • 24 octombrie, La Liga. Barcelona – Real Madrid 1-3. A ratat o ocazie destul de mare, în rest a fost anihilat de fundaşii madrileni. A luat un galben în minutul 90.
  • 28 octombrie, Liga Campionilor. Juventus – Barcelona 0-2. Prestaţie solidă pentru Messi, care a pasat decisiv la primul gol, al lui Dembele, şi a marcat din lovitură de pedeapsă în minutul 90.
  • 21 noiembrie, La Liga. Atletico Madrid – FC Barcelona 1-0. A jucat 90 de minute fără nicio realizare notabilă. În nota foarte slabă a echipei.
  • 8 decembrie, Liga Campionilor. FC Barcelona – Juventus 0-3. În nota echipei, Leo Messi a avut un joc foarte modest. Controlat excelent de fundaşii italieni.
  • 17 ianuarie, finala Supercupei Spaniei. FC Barcelona – Athletic Bilbao 2-3. O singură fază notabilă. Pasa bună pe care i-a dat-o lui Alba la golul prin care catalanii au deschis scorul. Eliminat pe final, roşu direct.
ADVERTISEMENT

Cu cine a marcat Leo Messi în sezonul 2020-2021

  • La Liga: Villarreal (1), Real Betis (2), Osasuna (1), Levante (1), Valencia (1), Valladolid (1), Bilbao (2), Granada (2)
  • Champions League: Ferencvaros (1), Juventus (1), Dinamo Kiev (1).

Cu cine a marcat Cristiano Ronaldo în sezonul 2020-2021

  • Serie A: Sampdoria (1), AS Roma (2), Spezia (2), Lazio (1), Cagliari (2), Genoa (2), Parma (2), Udinese (2), Sassuolo (1)
  • Champions League: Ferencvaros (1), Dinamo Kiev (1), FC Barcelona (2)

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au avut amândoi și ceva probleme medicale în acest sezon. Messi are ceva probleme la coapsă, motiv pentru care a ratat semifinala Supercupei și era incert și pentru finală. În vreme ce Cristiano a ratat patru meciuri ale lui Juventus după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT