Fotbal international

I-au rupt picioarele lui Messi! Ce a păţit statuia starului argentinian

Argentinienii nu au respect faţă de valorile lor. Leo Messi a constatat până unde merge nebunia compatrioţilor. Ce a păţit starul Barcelonei
04.12.2017 | 16:00

Pare greu de crezut că Leo Messi, care pentru mulţi argentinieni este un idol, ar putea avea parte de astfel de episoade. Şi, totuşi, există vandali care i-au arătat starului Barcelonei că nu toată lumea îl iubeşte şi îl respectă pe cel care este considerat urmaşul lui Diego Maradona. Şi Messi a avut, ce e drept, anumite atitudini neaşteptate pentru suporteri, anunţând exact în momentul în care calificarea la Mondialul din Rusia era în pericol decizia de a se retrage de la echipa naţională.

Leo a revenit asupra deciziei şi a terminat campania de calificare cu bine, Argentina reuşind să prindă calificarea fără a mai trece prin emoţiile barajului, dar se pare că există compatrioţi care nu uită şi nu iartă felul în care a gândit Messi atunci. Mai mult, dacă nu era un evident favor al FIFA faţă de cel mai important jucător al Argentinei, pentru că Messi a primit iniţial patru etape de suspendare în martie, pentru că a înjurat un asistent la meciul cu Chile şi pe 5 mai i se ridica suspendarea fără nici o explicaţie, Argentina ar fi jucat fără cel mai bun om până la ultima rundă.

Supăraţi pe Leo Messi

Drept urmare, un grup de vandali s-au decis să se răzbune pe vedeta lor distrugându-i statuia. Aceasta se afla amplasată într-o zonă dedicată marilor personalităţi din sport ale Argentinei, Alea Paseo de las Glorias, alături de cea a lui Messi regăsindu-se statuile baschetbalistului Manu Ginobili, rugbystului Hugo Porta sau a marelui campion de Formula 1, Manuel Fangio. 

Şi au trecut la treabă, rupându-i picioarele lui Messi. Norocul că e vorba doar de statuia jucătorului, sculptură realizată de Carlos Benavide. Cum un incident similar s-a petrecut şi în ianuarie 2017, s-a luat decizia ca statuia să fie refăcută şi mutată în siguranţă în sediul Departamentului Monumentelor şi lucrărilor de artă din Buenos Aires. Starul Barcelonei nu a făcut nici un comentariu în acest sens. 

Tags: