Fotbal international

Leon Goretzka a fost prezentat oficial de Bayern Munchen

31.07.2018 | 21:55
Leon Goretzka a fost prezentat oficial de Bayern Munchen

Leon Goretzka, 22 de ani, a fost prezentat oficial de către Bayern Munchen după ce a fost transferat din postura de jucător liber de contract de la Schalke 04. Mijlocaşul german a ajuns la o înţelegere cu trupa bavareză în urmă cu câteva luni şi a fost anunţat oficial ca jucătorul campioanei en-titre din Bundesliga.

Suntem foarte bucuroşi să îl avem pe Leon Goretzka, un internaţional german cu mare potenţial, care a ales-o pe Bayern, în ciuda altor competitori internaţionali importanţi. În acest fel, Goretzka rămâne în Bundesliga, a declarat Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele lui Bayern, potrivit site-ului oficial al clubului.

Goretzka a ales să continue în Bundesliga, în ciuda faptului că a fost dorit de Barcelona

Mijlocaşul german a ales să continue în Bundesliga, deşi oficialii celor de la Barcelona s-au deplasat de mai multe ori la Gelsenkirchen pentru a negocia o eventuală mutarea a fotbalistului pe Camp Nou, dar cu toate astea a ales să semneze cu Bayern Munchen.

Leon Goretzka a fost prezentat oficial de Bayern Munchen
Leon Goretzka a fost prezentat oficial de Bayern Munchen

Goretzka îi cunoaşte pe mulţi dintre noi colegi de la campioana din ultimul sezon în Germania, iar acest lucru îl ajută să se adapteze conform declaraţiilor sale: “A fost unul dintre obiectivele mele să ajungă aici. Desigur, sunt fericit că am reuşit să îmi îndeplinesc acest obiectiv şi acum sunt dornic să obţin victorii cu această echipă. Datorită faptului că îi cunosc pe mai mulţi dintre băieţi mă simt foarte natural. Am început un nou drum, dar mă simt excelent în preajma unor feţe vechi.”, a spus Goretzka.

Leon Goretzka a semnat un contract pe patru sezoane cu Bayern Munchen şi va purta numărul 18 la echipa pregătită în acest sezon de Niko Kovac. Mijlocaşul german a fost crescut de VfL Bochum, fiind achiziţionat de Schalke 04 în 2013 în schimbul sumei de 3,5 milioane de euro. Fotbalistul a adunat peste 130 de meciuri în tricoul echipei din Gelsenkirchen, iar din 2014 a intrat în circuitul echipei naţionale a Germaniei, fiind convocat de către Joachim Low la Campionatul Mondial 2018.

Manchester City şi Liverpool l-au dorit şi ele pe Goretzka

Pep Guardiola şi-a manifestat interesul pentru Leon Goretzka la finalul lui 2017, însă neamţul nu a fost deschis unei mutări în Premier League. Pe fir s-a aflat la un moment dat şi Liverpool, dar în ciuda faptului că Jurgen Klopp a încercat să îl convingă pe mijlocaşul german să vină pe Anfield Road, acesta a refuzat categoric oferta venită din partea clubului britanic.

Domenico Tedesco, antrenorul celor de la Schalke şi Christian Heidel, directorul sportiv al echipei, şi-au manifestat regretul după ce jucătorul de 22 de ani a ales să plece. Am făcut tot ce am putut pentru a-l păstra pe Leon la Schalke, a declarat Christian Heidel în momentul în care Goretzka a ales să se transfere la Bayern Munchen.

“Suntem triști și dezamăgiți că pierdem un jucător precum Leon, dar trebuie să acceptăm decizia pe care a luat-o”, a spus și Domenico Tedesco, antrenorul sub comanda căruia a explodat fotbalistul la Schalke 04 în ultimul sezon. Goretzka poate bifa primele minute într-un meci oficial pentru Bayern Munchen împotriva celor de la Hoffenheim.