Sport

Leonard Doroftei, adevărul despre banii câștigați din box: ”N-am strâns foarte mult”

Leonard Doroftei a vorbit despre banii pe care i-a câștigat din box și a dezvăluit că suma nu este chiar atât de mare pe cât ar crede lumea.
21.06.2024 | 23:22
Leonard Doroftei adevarul despre banii castigati din box Nam strans foarte mult
Leonard Doroftei a vorbit despre banii pe care i-a câștigat din box și a dezvăluit că suma nu este chiar atât de mare pe cât ar crede lumea. Sursă foto: Facebook Leonard Doroftei
ADVERTISEMENT

Deși a fost unul dintre cei mai mari pugiliști români care a luptat la profesioniști, cu o singură înfrângere și o remiză în cele 24 de meciuri, Doroftei nu a reușit să pună prea mulți bani deoparte.

Câți bani a câștigat Leonard Doroftei din box

Revenit în țară după ce a stat 5 ani în Canada, Leonard Doroftei a mărturisit că suma de bani pe care a câștigat-o din box în vremea în care a fost profesionist este mult sub ceea ce încasează sportivii din ziua de astăzi.

ADVERTISEMENT

”Acolo (n.r. – după un meci de box) nu primești nimic, totul e prin cec. Cecurile se trimit direct în bancă, au intrat în bancă, ești fiscalizat. Și încep și anunță: bam, bam, bam, ai de plată, ai de plată, ai de plată…

N-am strâns foarte mult… câteva sute de mii (n.r. – de dolari), dar nu… Până într-un milion de dolari, pe aproape”, a declarat Doroftei, în cadrul podcastul-ui iAM Ștucan, de pe iamsport.ro.

ADVERTISEMENT

Cum a slăbit Doroftei 20 de kilograme

În urmă cu un an, Leonard Doroftei mărturisea faptul că a decis să plece în Canada după ce a pierdut toți banii în afacerea cu barul din Ploiești, în care consideră că a fost trădat de fostul său antrenor Titi Tudor.

Înainte de a se muta în Canda împreună cu familia, fostul mare pugilist a trăit o adevărată dramă în țară. Demoralizat de faptul că nu a reușit în afaceri și a pierdut toți banii, el a căzut în patima alcoolului.

ADVERTISEMENT

Doroftei a povestit că în Canada s-a regăsit ca om, a reușit să scape de problemele cu consumul de alcool și a slăbit 20 de kilograme. ”Alcoolul schimbă vieţi. Am avut un moment în care am luat-o razna şi spun că am reuşit să mă redresez. Spun asta pentru că am luat o decizie, am plecat, m-am focusat pe ce am de făcut.

Am înţeles că, dacă vreau să fiu un antrenor de top şi să dau tot ce e mai bun, nu pot să mă duc mahmur la antrenamente dimineaţa. Şi asta m-a ajutat să trec peste orice hop şi să reuşesc. Nu au mai fost nici anturajele cu care eram obişnuit. Pentru mine, a fost o decizie fantastică. Am dat jos 20 de kilograme în câteva luni”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Însă, după 5 ani petrecuți departe de casă, pugilistul ajuns la 54 de ani a hotărât să revină în România alături de soția sa Monica și de copiii săi, Vanesa, Alex și Adrian. El vrea să pregătească copiii pentru box.

ADVERTISEMENT