Fotbal international

Leonardo Bonucci a revenit la Juventus şi a înţepat-o pe AC Milan! “Nu eram eu însumi”

10.08.2018 | 17:07
Leonardo Bonucci a revenit la Juventus si a intepato pe AC Milan Nu eram eu insumi

Leonardo Bonucci a revenit la Juventus şi a înţepat-o pe AC Milan. Fundaşul de 31 de ani s-a întors la campioana Italiei după un sezon petrecut în tricoul formaţiei antrenate de Gennaro Gattuso. Chiar dacă a jucat un an la rivala din Serie A a “Bătrânei Doamne”, fotbalistul a declarat că pentru el, Juventus a fost mereu acasă şi că va accepta orice tratament la care va fi supus de fanii bianconerilor.

“Sunt juventin de când m-am născut, pentru mine este ca acasă, atunci când sunt aici. Am avut oferte din străinătate, dar singura mea dorință a fost să revin aici, acasă. Eu, Milan și Juventus am fost mulțumiți cu această soluție. Îi înțeleg pe fani și accept fluierăturile, depinde de mine să le transform în aplauze. Îi înțeleg pe fani și întotdeauna i-am respectat. După meciuri, voi fi primul care vine să le mulțumească. Decizia mea de anul trecut a fost una bazată pe emoții, știu că în acel moment nu eram eu însumi. Singurul răspuns pe care îl pot da va fi pe teren, cu sacrificiu, determinare și foame de performanță. Mă bucur că am revenit, mi-a lipsit casa și mulțumesc clubului, antrenorului și agentului meu, care au îngăduit ca eu să fiu aici. Am mult entuziasm, dorință de îmbunătățire și obiective de atins”, a declarat Leonardo Bonucci la prezentarea oficială.

Leonardo Bonucci a revenit la Juventus şi a înţepat-o pe AC Milan

Leonardo Bonucci a revenit la Juventus şi a înţepat-o pe AC Milan. Internaţionalul italian a vorbit şi despre perioada petrecută pe “San Siro” şi i-a mulţumit lui Gennaro Gattuso pentru că l-a ajutat. “Gattuso e o persoană extraordinară. Mi-a oferit multe, la nivel uman. La Milan a fost o experiență care m-a ajutat să mă dezvolt și acum sunt gata să dau totul pentru Juventus”, a mai precizat fundaşul de 31 de ani. Pentru a reveni a Juventus, Leonardo Bonucci a renunţat la două milioane de euro. La AC Milan, fotbalistul câştiga anual 7,5 milioane de euro, în timp ce la Juventus va avea un salariu de 5,5 milioane de euro.

La Juventus, Leonardo Bonucci va fi coleg cu Cristiano Ronaldo, despre care a avut cuvinte de laudă la prezentarea oficială. “Avându-l pe Cristiano alături de noi ne ajută. Dacă ar trebui să jucăm cu Real Madrid, nu am mai pleca de la 1-0 pentru ei. E foarte stimulant să te antrenezi cu el”, a susţinut fotbalistul de 31 de ani.

Leonardo Bonucci a jucat pentru Juventus între 2010 şi 2017, timp în care a câştigat 12 trofee, printre care şase titluri de campion al Italiei, şi a jucat două finale de Liga Campionilor, ambele pierdute cu Barcelona, respectiv Real Madrid. În sezonul trecut, la AC Milan a jucat 51 de meciuri şi a marcat două goluri. Pentru echipa naţională a Italiei, fotbalistul de 31 de ani a bifat 80 de selecţii şi a marcat şase goluri din 2010 şi până în prezent.

Leonardo Bonucci a revenit la Juventus şi a început antrenamentele! Ce le-a transmis celor de la AC Milan
Leonardo Bonucci a revenit la Juventus şi a început antrenamentele! Ce le-a transmis celor de la AC Milan