Sport

Leonardo Bonucci, record istoric după golul din finală! Show total la conferința de presă: „O să beau tot!”. Video

Italia și Anglia dau bătălia finală pentru trofeul Euro 2020, iar Leonardo Bonucci a stabilit un record cu golul marcat în repriza secundă.
12.07.2021 | 09:19
Leonardo Bonucci record istoric dupa golul din finala Show total la conferinta de presa O sa beau tot Video
ADVERTISEMENT

Anglia și Italia au ajuns în ultimul act, după un turneu final în care au impresionat.

Trupa lui Gareth Southgate a început în forță meciul și a deschis scorul prin Luke Shaw, care a înscris cel mai rapid gol dintr-o finală de Euro.

Golul cu Anglia i-a adus un record lui Leonardo Bonucci

Italia a replicat cu un joc mult mai eficace în partea a doua a întâlnirii și a egalat Anglia cu golul marcat de Leonardo Bonucci, care a devenit cel mai bătrân marcator din istorie într-o finală de Euro.

ADVERTISEMENT

În minutul 68, la o fază fixă, ”squadra azzurra” a aglomerat careul lui Jordan Pickford și după ce Marco Varratti a trimis balonul cu capul în bară, mingea a juns la Bonucci și fundașul lui Juventus a punctat și a readus speranța în tabăra italienilor.

Pe lângă faptul că și-a adus echipa în joc, Bonucci a devenit și cel mai vârstnic jucător care înscrie într-o finală de Euro, fundașul lui Roberto Mancini înscriind la 34 de ani și 71 de zile. Vechiul record îi aparținea lui Bernd Holzenbein, care la 30 de ani și 103 zile puncta pentru RFG în finala pierdută în 1976 în fața Cehoslovaciei.

ADVERTISEMENT

Italia l-a pierdut pe Chiesa

Italia și-a pierdut unul dintre cei mai buni jucători la acest turneu final, Federico Chiesa acidentându-se în minutul 82. La o încercare de pătrundere, el a fost prins între Kyle Walker şi Saka, suferind o accidentare la piciorul drept. Arbitrul Kuipers nu a dictat fault, iar Mancini a fost nevoit să îl introducă pe Bernardeschi în locul lui Chiesa.

Tribuna oficială de pe Wembley a fost înțesată de personalități, iar printre acestea s-a aflat și președintele FRF, Răzvan Burleanu, care a văzut finala Euro 2020 chiar din apropierea Familiei Regale.

ADVERTISEMENT

Prințul William, soția sa, Kate Middleton și fiul lor George au venit să susțină naționala Angliei în încercarea de a câștiga în premieră titlul continental. De asemenea, în apropierea șefului de la Casa Fotbalului s-a aflat și premierul britanic Boris Johnson.