Fotbal international

Anunţ oficial de la PSG! Neymar spre Barcelona: “Poate pleca dacă ne convine oferta!”

09.07.2019 | 09:19
Anunt oficial de la PSG Neymar spre Barcelona Poate pleca daca ne convine oferta

Noul director sportiv al campioanei Franţei, brazilianul Leonardo, deschide uşa pentru ieşirea lui Neymar de la PSG. Deşi este compatriot cu starul care a absentat la Copa America din cauza unei accidentări la genunchi, Leonardo nu face concesii nimănui şi spune că la PSG se construieşte un proiect serios şi grandios, dar numai cu jucători care vor să se afla sută la sută implicaţi în proiect.

Leonardo lămureşte poziţia PSG despre plecarea lui Neymar

“Neymar poate pleca dacă va exista o ofertă care să mulţumească pe toată lumea, dar până în acest moment nu ştim cu certitudine dacă există cineva care vrea să îl cumpere sau care este preţul pe care îl oferă. Astfel de lucruri nu se fac, în mod sigur, într-o zi. Poate că Barcelona îl vrea pe Neymar, dar nu ne-a demonstrat că vrea cu adevărat să îl cumpere.

Aici nu e vorba de o chestiune de sentimente, ci de bani. Vin, prezintă o ofertă concretă, noi o analizăm, dacă ne convine ne aşezăm să punem lucrurile la punct, dacă nu le spunem care sunt pretenţiile noastre. Trebuie să înţeleagă toată lumea care îmbracă tricoul lui PSG că vrem să ne bazăm numai pe acei jucători care chiar vor să se afle la acest club şi să dea totul pentru el.

Leonardo despre Neymar. Jucătorul va fi sancţionat pentru neprezentare

PSG are nevoie doar de jucători dedicaţi clubului

Nu avem nevoie de jucători, oricât de mari ar fi ei, care ne fac un favor dacă rămân. Pentru a face să progreseze un club, trebuie să ai control total. Inclusiv asupra jucătorilor celor mai importanţi. Nu faci deosebiri, nu îi tratezi altfel decât pe ceilalţi. Neymar trebuia să revină la club pe data de 8 iulie şi nu a făcut-o. Am aflat că ar avea o acţiune cu institutul său şi cu un sponsor. Dar aceste acţiuni nu fuseseră puse de acord cu clubul. A jucat ultimul meci pe 6 iunie şi trebuia să revină pe 8 iulie.

E clar că vrea să plece, asta ştim cu toţii. Dar în fotbal una zici azi şi alta mâine. E incredibil, dar s-a întâmplat aşa de multe ori. Am discutat cu el şi cu cei din jurul lui. E clar că mai are trei ani de contract cu noi şi până nu vom primi o ofertă oficială, concretă, nu putem vorbi nimic. Că un fotbalist vrea să lase un club pentru altul e ceva normal în acest sport.

Neymar se află în continuare în Brazilia şi nu are de gând să revină până pe 14 iulie

Neymar poate fi sancţionat pentru neprezentare

Nu trebuie văzut acest lucru ca o dezonoare pentru clubul de unde vrea să plece. E ca şi cum clubul nu a fost în stare să îl convingă să rămână. Dacă un jucător cu asemenea intenţii nu se prezintă la timp la data stabilită, până i se rezolvă problema, nu e vina clubului, ci numai a lui. Şi pentru asta există proceduri interne de sancţionare. Nu avem un plan la PSG cu sau fără Neymar. Situaţia e clară. El e sub contract cu noi şi nu avem oferte oficiale pentru el.”