Life

Leopoldina Bălănuţă, cuvinte impresionante pentru Mitică Popescu: “Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea”. La doar câteva ore, actriţa s-a stins din viaţă

Unica dragoste a marelui actor și om de televiziune, Mitică Popescu, i-a făcut mărturisiri emoționante cu doar câteva momente înainte să treacă în neființă.
03.01.2023 | 17:59
Leopoldina Balanuta cuvinte impresionante pentru Mitica Popescu Te iubesc atat de mult incat as vrea sa mori inaintea mea La doar cateva ore actrita sa stins din viata
Leopoldina Bălănuţă, cuvinte impresionante pentru Mitică Popescu. Sursa foto: facebook/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Maestrul Mitică Popescu, unul dintre cei mai mari actori ai României, a încetat din viață după ce a trecut prin grele încercări de-a lungul vieții. Cei trei ani de pușcărie executați la cererea comuniștilor nu au durut atât de tare ca pierderea soției Leopoldina Bălănuță, unica lui dragoste.

”Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea”

Timpul nu a fost aliatul lor, deși dragoste le era atât de puternică. Pe 14 octombrie 1998, înainte ca marea actriță să treacă în neființă, îi adresa cuvinte impresionante prea iubitului ei soț.

ADVERTISEMENT

În seara dinaintea decesului, ca o premonieție a ceea ce urma să se petreacă, Leopoldina îi dezvăluia lui Mitică Popescu: ”Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea”. La scurt timp a acuzat dureri stomacale foarte mari, fiind operată de urgență. În dimineața zilei de 14 octombrie, la ora 7:00, marea actriță se stingea, potrivit jurnalul.ro.

De ce nu s-au căsătorit niciodată în Biserică?

Mitică Popescu – 40 de ani și Leopoldina Bălănuță – 42 de ani s-au căsătorit târziu, pentru că marea doamna a teatrului românesc nu și-a dorit să fie o povară, asta pentru că era o fire bolnăvicioasă. Chiar îi spusese la un moment dat maestrului Mitică: ”Nu are rost să te înhami la o căruță stricată”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, au avut un mariaj de 25 de ani, fără a oficializa niciodată relația în fața lui Dumnezeu. Cuplul nu au avut copii, pentru că ea nu putea rămâne însărcinată, însă, acesta nu a fost un impediment pentru a fi fericiți.

Pentru dragoste nu contează vârsta, dovada că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piața, iar ea gătea. Ei îi placea să pescuiască, mie nu. Dar am mers în Deltă zece ani.

ADVERTISEMENT

Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem“, declara maestrul Mitică Popescu.

Cum s-au cunoscut Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu?

Distribuit alături de Leopoldina Bălănuță în spectacolele ”După cădere” și ”Stâlpii societății”, destinul i-a vrut împreună. La scurt timp de la prima întâlnire, Mitică Popescu a fost cooptat în grupul de prieteni ai Leopoldinei, din care făceau parte Ileana Dunăreanu sau Mihai Dogaru, fostul soț al Danei Dogaru.

ADVERTISEMENT

Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fară prieteni, și stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fără declarații banale, pompoase, am simțit amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt.

Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună și jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare și stăteam câtmai mult posibil lângă ea”, mai spunea marele actor.

Trei ani în pușcăriile comuniste

Începând din 1959, timp de trei ani, maestrul Mitică Popescu a trecut prin infernul închisorilor comuniste.

Arestat pe motiv de ”trădare şi trecere de frontieră”, ulterior condamnat pentru ”nedenunţare de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”.

Experiența dureroasă l-a marcat, iar până după vârsta de patruzeci de ani, Mitică Popescu era aproape necunoscut.

După ani buni a avut curajul de a ieși în față, devenind prezentatorul uneia dintre cele mai longevive producții TVR, emisiunea ”D’ale lui Mitică”, difuzată din 2000 la postul TVR 2.

ADVERTISEMENT
Tags: