Sport

L’Equipe, la picioarele lui David Popovici. Descrierea de super-campion a francezilor + mesajul postat de David

Celebrul cotidian francez i-a făcut un super portret lui David Popovici care a reușit să devină la Campionatele Europene de la Roma, cel mai rapid înotător de pe planetă.
16.08.2022 | 16:00
LEquipe la picioarele lui David Popovici Descrierea de supercampion a francezilor  mesajul postat de David
ADVERTISEMENT

David Popovici bate toate recordurile la doar 17 ani, iar prestația sa de la Campionatele Europene de Natație de la Roma a făcut înconjurul lumii, marele Michael Phelps fiind de asemenea impresionat de „Rechin”.

David Popovici, numele de pe buzele tuturor jurnaliștilor de la cele mai mari publicații din lume

David Popovici a fost analizat de Bob Bowman, antrenorul marelui Michael Phelps, iar cel mai rapid înotător din istorie a fost portretizat într-un material special în celebrul cotidian L’Equipe.

ADVERTISEMENT

„Popovici, împăratul român”, au titrat jurnaliștii francezi. „La 17 ani, după ce a stabilit un nou record mondial la 100 de metri, David Popovici a devenit al treilea cel mai rapid om din lume și la 200 de metri,  1’42”97. Și e departe de a fi finalul”, mai notează sursa citată.

Înotătorul român a avut parte de un material de două pagini în numărul de print al cotidianului: „Nu ține cont de timp, doar stă pe un scaun în acest moment și le răspunde jurnaliștilor. Am fost extrem de obosit. Iar cursa asta m-a omorât și mai tare”, recunoaște Popovici, e un alt pas materialul special realizat de francezi.

ADVERTISEMENT

„Asta nu l-a oprit pe român să împrăștie talentul său nemăsurat în bazinul de la Foro Italico”, au fost cuvintele măgulitoare la adresa lui David Popovici.

David Popovici a detronat un francez și a intrat în top trei cei mai rapizi înotători în proba de 200 de metri

De menționat că francezii nu au uitat să menționeze faptul că David Popovici a reușit să doboare recordul lui Yannick Agnel de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, când acesta a câștigat medalia de aur.

ADVERTISEMENT

David Popovici a fost extrem de aproape să doboare și recordul americanului Michael Phelps, 1’42”96, stabilit la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Cel mai rapid om din istorie în proba de 200 de metri rămâne germanul Paul Biedermann care a înotat tot la Roma într-un minut și 42 de secunde.

ADVERTISEMENT

David Popovici, reacție pe pagina oficială de Facebook

David Popovici a postat o fotografie din finala probei de 200 de metri liber, însoțită de mesajul „Veni. Vidi. Popovici” („Venit. Văzut, Popovici”).

Postarea lui David Popovici după ce a devenit dublu campion european
Postarea lui David Popovici după ce a devenit dublu campion european.

Expresia vine din limba latină și a fost folosită de împăratul Cezar după o mare victorie împotriva armatei lui Farnace din Pont, în anul 47 î.Hr.: „Veni, Vidi, Vici” („Am venit, am văzut, am învins”).

Pentru David Popovici urmează și finala în proba de 400 de metri liber, în care nu a evoluat niciodată la o competiție importantă. Apoi, în perioada 30 august – 4 septembrie va participa la Campionatele Mondiale de Juniori din Peru.

ADVERTISEMENT