Fotbal international

Leroy Sane, la primele antrenamente cu Bayern Munchen. Internaţionalul german încă nu e refăcut complet

14.07.2020 | 12:16
Leroy Sane la primele antrenamente cu Bayern Munchen Internationalul german inca nu e refacut complet
ADVERTISEMENT

Leroy Sane speră să îşi poată relansa cariera, după ce a acuzat serioase probleme de sănătate în ultimele două sezoane la Manchester City. Internaţionalul german a venit pe Etihad Park din postură de mare vedetă, dar a sfârşit prin a lustrui în majoritatea timpului banca de rezerve, pentru că niciodată nu a reuşit să îşi găsească loc în prima echipă, înaintea unui Raheem Sterling sau a lui Gabriel Jesus, pentru că Sergio Aguero a fost mereu omul de neînlocuit.

Pep Guardiola a declarat în permanenţă că Leroy Sane este un jucător de valoare, cu un real potenţial, dar că, din păcate pentru el, la City sunt alţi jucători mai buni, în faţa cărora nu are cum să fie cel preferat.

ADVERTISEMENT

Încă din stagiunea anterioară, Bayern Munchen s-a interesat de condiţiile în care l-ar putea transfera pe Leroy Sane, jucător foarte apreciat în Bundesliga din perioada în care făcea ravagii în atacul lui Schalke 04, însă suma de 140 de milioane euro solicitată de gruparea din Manchester a stopat atunci orice continuare a tratativelor.

Leroy Sane a făcut primul antrenament cu Bayern, pentru care a semnat pe cinci ani

Însă, după ce jucătorul a strălucit prin absenţă în actualul sezon, preţul său a scăzut la 60 de milioane euro, sumă acceptată de bavarezi, care au efectuat transferul. Karl Heinz Rummenigge este convins că Leroy Sane îşi va reveni la Bayern şi va demonstra calităţile deosebite pe care le posedă.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a intrat deja în programul de pregătiri al bavarezilor luni, când a efectuat primele antrenamente. El încă mai are nevoie de o perioadă de lucru individualizat, după intervenţia chirurgicală suferită la genunchi după ruptura de ligamente suferită în august 2019.

Nu poate juca acum în Champions League

Leroy Sane a semnat un contract pe cinci ani cu Bayern Munchen, declarând imediat după ce a devenit oficial pe 2 iulie un jucător al bavarezilor, că este convins că va reuşi să revină la potenţialul care făcuse din el în urmă cu trei sezoane unul dintre cei mai căutaţi atacanţi din Europa.

ADVERTISEMENT

Deşi a devenit cu acte în regulă jucătorul lui Bayern Leroy Sane va privi la televizor meciurile noilor săi coechipieri din actuala ediţie de Champions League, acolo unde campioana Germaniei din ultimii opt ani e cu un picior şi jumătate în sferturi de finală, după victoria cu 3-0 de la Londra, în faţa lui Chelsea.

Ce spune Lucas Podolski despre transfer

Sane nu este eligibil, întrucât vorbim despre ediţia de Champions League corespunzătoare sezonului în care a îmbrăcat tricoul lui Manchester City. Doar dacă ar fi fost adus în iarnă el ar fi putut juca acum în Champions League.

ADVERTISEMENT

Fostul internaţional german Lucas Podolski a comentat extrem de pozitiv această operaţiune: “Întotdeauna Bayern a ales numai jucători de top. Sane este unul dintre aceştia, fără îndoială, doar că trebuie să înceapă să aibă meciuri în picioare şi continuitate şi nu mă îndoiesc de faptul că va fi unul dintre oamenii de bază mult timp de acum înainte.”

ADVERTISEMENT