Stiri sportive

Lesia Tsurenko, reacţie categorică înainte de meciul cu Simona Halep din turul 2 de la Doha: “Este impresionantă”

13.02.2019 | 12:06
Lesia Tsurenko reactie categorica inainte de meciul cu Simona Halep din turul 2 de la Doha Este impresionanta
ADVERTISEMENT

Simona Halep o va întâlni pe ucraineanca Lesia Tsurenko în turul 2 de la Doha, în această seară, după ora 17:30. Meciul este programat al treilea pe terenul central, după Ostapenko – Svitolina şi Mertens – Pliskova.

Tsurenko a profitat de accidentarea franţuzoaicei Caroline Garcia şi a eliminat-o categoric pe înlocuitoarea Lara Arruabarrena.

ADVERTISEMENT

Lesia Tsurenko, reacţie despre Simona Halep

Imediat după meci, a oferit prima reacţie despre meciul cu Simona Halep şi a lăudat-o pe româncă: “Voi juca împotriva Simonei Halep în următorul tur, ceea ce va fi foarte dificil. Este o adversară foarte puternică, una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Aleargă extrem de mult şi mişcarea pe teren este impresionantă. Este o mare luptătoare.

Dar şi mie îmi place să lupt şi să alerg. O să vedem ce se va întâmpla, sper să avem un meci excelent”, a spus Tsurenko în presa din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Cine este Lesia Tsurenko, adversara lui Halep

Lesia Tsurenko este o jucătoare mobilă, cu un stil asemănător cu cel al Simonei Halep. Nu excelează la serviciu, dar se mişcă foarte bine pe teren, aşa cum a şi declarat. Este pe locul 24 în lume şi a câştigat 4 turnee în circuitul WTA, dar niciunul în acest an.

Halep şi Tsurenko s-au întâlnit de 5 ori până acum, iar Halep s-a impus de fiecare dată. Mai mult, românca a pierdut un singur set. Ultima confruntare directă a avut loc anul trecut, la Cincinnati, când Simona s-a impus fără probleme, scor 6-4, 6-1.

ADVERTISEMENT

Cu o victorie în această seară, Simona are şanse uriaşe să urce pe locul 2 în lume. Trebuie să se mai îndeplinească o singură condiţie, Karolina Pliskova să nu câştige turneul. Halep mai poate fi pe 2 începând de luni dacă va ajunge în finală, indiferent de rezultatul cehoaicei. Fostul lider mondial este principală favorită la Doha după absenţele lui Osaka şi Kvitova, iar forma o recomandă să câştige chiar competiţia.