ADVERTISEMENT
Hotnews

Letonia şi Estonia sunt pregătite pentru RĂZBOI

Letonia s-a declarat pregătită pentru un posibil scenariu de 'război hibrid', după ce 'a luat în calcul' tot ce s-a întâmplat în Ucraina. Semnale asemănătoare se fac auzite şi din Estonia,...
Autor: Ionuţ Cataramă | 10.02.2015 | 10:39
Letonia şi Estonia sunt pregătite pentru RĂZBOI

Letonia s-a declarat pregătită pentru un posibil scenariu de ‘război hibrid’, după ce ‘a luat în calcul’ tot ce s-a întâmplat în Ucraina. Semnale asemănătoare se fac auzite şi din Estonia, informează agenţia de presă Unian, citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

‘Planurile noastre interne presupun şi un asemenea scenariu. Am luat în calcul ceea ce se întâmplă în Ucraina’, a declarat ministrul leton al apărării, Raimonds Vejonis, citat de DW.de.

Despre adoptarea unor măsuri corespunzătoare a vorbit şi premierul estonian Taavi Roivas. Potrivit lui Roivas, ‘Estonia şi-a planificat cu atenţie apărarea’.

ADVERTISEMENT

De altfel, ambii politicieni consideră că pericolul ca ţările lor să fie atacate este redus, în condiţiile în care ambele sunt membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), potrivit Agerpres.

Prin termenul de ‘război hibrid’ sunt calificate acţiuni armate desfăşurate de soldaţi şi tehnică militară fără semne de apartenenţă la trupele unei anumite ţări, fiind susţinute prin campanii de dezinformare şi atacuri în spaţiul cibernetic.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat pentru Daily Telegraph că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea decide un asemenea ‘atac hibrid’ asupra uneia dintre republicile baltice, pentru a testa eficienţa garanţiei de sprijin militar din partea Alianţei Atlanticului de Nord.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!