ADVERTISEMENT
Hotnews

Letonia vrea să construiască un ZID la graniţa cu RUSIA. Care este motivul

Ministrul leton de interne, Rihards Kozlovskis, a propus construirea unui zid la graniţa cu Rusia pentru a opri valul de imigranţi provenind din Asia Centrală şi Orientul Îndepărtat, informează...
Autor: Ionuţ Cataramă | 11.08.2015 | 12:24
Letonia vrea să construiască un ZID la graniţa cu RUSIA. Care este motivul

Ministrul leton de interne, Rihards Kozlovskis, a propus construirea unui zid la graniţa cu Rusia pentru a opri valul de imigranţi provenind din Asia Centrală şi Orientul Îndepărtat, informează gazeta.ru, citând postul naţional de radio polonez.

ADVERTISEMENT

”Patru ani şi 17 milioane de euro, de atât are nevoie Letonia pentru a construi un zid la graniţa cu Rusia”, a afirmat oficialul de la Riga, subliniind că ministerul său va insista ca această sumă să fie luată în considerare la elaborarea noului buget al ţării.

Ministrul leton a adăugat că, în ultima perioadă, a crescut numărul imigranţilor ilegali din Asia Centrală şi Orientul Îndepărtat care încearcă să treacă în ţările scandinave prin Letonia.

ADVERTISEMENT

Potrivit serviciilor letone, numai în 2015 au fost reţinuţi la graniţă 239 de imigranţi, dintre care 160 proveniţi din Vietnam, potrivit Agerpres.

Pentru o ţară mică precum Letonia, stat baltic cu o populaţie de aproximativ două milioane de locuitori, primirea câtorva sute de imigranţi reprezintă o problemă destul de serioasă, notează postul de radio menţionat. În acelaşi timp, Comisia Europeană, care încearcă să facă faţă valului de imigranţi şi refugiaţi din Africa şi Orientul Mijlociu în regiunea Mării Mediterane, a solicitat ţărilor membre UE, inclusiv Letoniei, să primească o parte din imigranţii care se află în prezent în Italia şi Grecia, adaugă sursa citată.

ADVERTISEMENT

Citeste mai mult pe RTV.NET

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!