Sport

Leverkusen, record istoric după revenirea cu AS Roma și calificarea în finala UEFA Europa League. Ce bornă a atins trupa lui Xabi Alonso

Leverkusen a doborât un record istoric după revenirea incredibilă cu AS Roma și calificarea în finala UEFA Europa League.
10.05.2024 | 00:33
Leverkusen record istoric dupa revenirea cu AS Roma si calificarea in finala UEFA Europa League Ce borna a atins trupa lui Xabi Alonso
Leverkusen a stabilit un record istoric după revenirea incredibilă din returul cu AS Roma. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Leverkusen s-a calificat în finala UEFA Europa League după remiza de pe teren propriu, scor 2-2 cu AS Roma (4-2 la general). Campioana Germaniei a fost aproape de prima înfrângere a sezonului, însă nemții au revenit, din nou, de-a dreptul incredibil și au doborât un record vechi de aproape 60 de ani.

Leverkusen, record istoric după revenirea cu AS Roma și calificarea în finala UEFA Europa League. Ce bornă a atins trupa lui Xabi Alonso

Leverkusen o va întâlni pe Atalanta în marea finală UEFA Europa League care va avea loc pe 22 mai la Dublin. Echipa antrenată de Xabi Alonso era mare favorită la calificarea în ultimul act după victoria din meciul tur cu AS Roma, scor 2-0 pe Olimpico.

ADVERTISEMENT

Totuși, formația din Serie A a fost aproape să trimită meciul în prelungiri după „dubla” din penalty a lui Leandro Paredes. Autogolul lui Mancini din minutul 82, dar și reușita spectaculoasă a lui Stanisic din minutul 90+7 au adus egalitatea pe tabelă.

Astfel, Leverkusen a stabilit un record istoric. Fără înfrângere în acest sezon, nemții au ajuns la 49 de meciuri consecutive fără eșec ceea ce reprezintă cea mai lungă serie din istoria fotbalului european.

ADVERTISEMENT

Leverkusen a doborât recordul celor de la Benfica

Leverkusen a doborât recordul înregistrat de Benfica între decembrie 1963 și februarie 1965. Lusitanii, conduși din teren de marele Eusebio, înregistrau o serie de 48 de meciuri consecutive fără înfrângere.

Formația pregătită de Xabi Alonso a reușit să adune 49 de meciuri consecutive fără înfrângere, cu 136 de goluri marcate. Podiumul este completat de Rijeka. Locul 2 în campionatul Croației, Rijeka a adunat 45 de meciuri consecutive fără înfrângere în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Rangers (44), Juventus (43), AC Milan, Ajax și The New Saints (42) sunt următoarele pe listă. Marea finală a UEFA Europa League din 2024 va avea loc pe Dublin Arena, arenă cu o capacitate de peste 50.000 de locuri. Stadionul este casa naționalei de fotbal a Irlandei de Nord.

Leverkusen, două meciuri până la „tripla” istorică

Proaspătă campioană în Bundesliga, Leverkusen este la două meciuri distanță de a realiza o performanță incredibilă. Xabi Alonso are ocazia de a cuceri, pe lângă titlul din Germania, trofeul UEFA Europa League și Cupa Germaniei.

ADVERTISEMENT

Leverkusen le înfruntă pe Bochum și Augsburg în ultimele două etape din Bundesliga. Urmează două meciuri cruciale pentru echipa de pe BayArena. Pe 22 mai, Leverkusen o înfruntă pe Atalanta în finala UEFA Europa League.

Cele mai târzii goluri marcate de Leverkusen în actuala stagiune.
Cele mai târzii goluri marcate de Leverkusen în actuala stagiune.

Trei zile mai târziu, pe 25 mai, Leverkusen are șansa de a cuceri Cupa Germaniei după o finală cu Kaiserslautern. Nemții se află față în față cu cea de-a treia finală europeană după Cupa UEFA 1987-88 și Liga Campionilor 2001-02.

ADVERTISEMENT