Fotbal international

Lewandowski, explicații pentru intenţia de a pleca de la Bayern: “M-am simţit trădat”

22.08.2018 | 17:04
Lewandowski explicatii pentru intentia de a pleca de la Bayern Mam simtit tradat
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski a avut intenţia de a pleca în această vară de la Bayern Munchen. Nu a fost doar un gând, ci o intenţie cât se poate de serioasă din partea golgeterului echipei bavareze. Ca să demonstreze că nu glumeşte deloc Lewandowski şi-a schimbat şi agentul, un compatriot de al său, cu influentul Pini Zahavi şi această mutare le-a dat frisoane conducătorilor munchenezi, pentru că aceştia au realizat că jucătorul lor cel mai bun chiar vrea să părăsească gruparea bavareză, deşi mai are încă trei ani de contract. Devenise o situaţie periculoasă, pentru că Bayern fără golgeterul polonez pierde enorm din forţa ofensivă.

Cum au auzit de dorinţa lui Lewa de a lăsa Bayern-ul, imediat au apărut cluburile interesate de un atacant care să reprezinte garanţia unei norme de minim 20.-25 goluri pe sezon. PSG, Chelsea şi Real Madrid şi-au exprimat clar intenţia de a negocia cu Pini Zahavi transferul superatacantului bavarez. Numai că şefii lui Bayern s-au dezmeticit la timp şi au pregătit contraatacul. În primul rând ei au anunţat faptul că jucătorul mai are trei ani de contract şi nu se poate mişca fără aprobarea clubului, iar clubul nu are nici cea mai mică intenţie de a-l vinde. Acest lucru avertiza din start asupra faptului că Lewandowski de capul său nu poate face nici o mişcare. Fără acordul şefilor lui Bayern el este legat de mâini şi de picioare şi orice ar spune şi cât ar dori el să pună în practică nimic nu se poate întâmpla.

ADVERTISEMENT

Lewandowski, explicații pentru intenţia de a pleca de la Bayern. A dat vina pe conducători

Bayern ar fi putut cere o sumă uriaşă fie pentru a-i da drumul şi a căuta cu banii respectivi un alt Lewandowski, fie pentru a-i descuraja pe doritorii care voiau să îl cumpere. Însă vorbim de un club german, caracterizat în primul rând printr-o mare seriozitate şi germanii nu au stat de floricele şi de explicaţii. Au spus doar: jucătorul nu pleacă şi mai are contract trei ani şi au pus capăt oricăror speculaţii. Mesajul era însă şi pentru Lewandowski, care l-a înţeles şi a dat înapoi. I-a spus lui Zahavi că nu mai are rost să caute cluburi, pentru că va rămâne la Munchen. Dar a căutat să iasă şi în presă cu o explicaţie care să îi justifice intenţia de a pleca. Şi ţinta lui au fost conducătorii clubului, care nu l-au apărat în faţa criticilor primite pentru că nu a marcat gol în câteva meciuri importante.

Lewandowski, explicaţii pentru intenţia de a pleca de la Bayern. A fost dorit , dar mai are contract cu Bayern încă trei ani
Lewandowski, explicaţii pentru intenţia de a pleca de la Bayern. A fost dorit de Chelsea, PSG şi Real Madrid

“În aprilie, mai, aproape toată lumea a dat în mine. Dar clubul n-a reacționat și m-am simțit trădat. În două, trei meciuri importante n-am reușit să marchez și dintr-o dată, ca la un semnal, toți au început să mă critice. N-am văzut pe nimeni atunci să fie alături de mine. Niciunul dintre conducători nu mi-a luat apărarea” . Apoi Lewa şi-a justificat şi decizia de a rămâne:  “Am văzut că fanii sunt de partea mea. Și atunci mi-am spus: «La Munchen încă sunt dorit»”. Şi astfel fanii lui Bayern răsuflă uşuraţi, pentru că pe Allianz Arena doar Thomas Muller mai este la fel de iubit ca Lewandowski.

ADVERTISEMENT