Sport

Lewandowski a marcat cel mai rapid hat-trick din istoria Ligii Campionilor!

Cu trei goluri în primele 23 de minute ale meciului cu RB Salzburg, Robert Lewandowski a reușit cel mai rapid hat-trick din istoria Ligii Campionilor. Polonezul este în top și cu cele 12 minute în care a reușit golurile.
08.03.2022 | 23:22
Lewandowski  a marcat cel mai rapid hattrick din istoria Ligii Campionilor
Polonezul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a marcat cel mai rapid hat-trick din istoria Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT

Start senzațional de partidă pentru atacantul lui Bayern, Robert Lewandowski. Acesta a reușit contra lui RB Salzburg un hat-trick după numai 23 de minute. Mai mult, și-a egalat performanța din noiembrie, când avea nevoie tot de 12 minute pentru a marca de trei ori.

Robert Lewandowski, singurul jucător cu două hat-trick-uri în mai puțin de 15 minute

Două lovituri de pedeapsă transformate, în minutele 12 și 21, plus o reușită din acțiune, în minutul 23, i-au permis lui Robert Lewandowski un hat-trick ultra-rapid. Și, evident, i-a deschis lui Bayern Munchen drumul către turul următor.

ADVERTISEMENT

Polonezul este între cei 8 jucători care au reușit să înscrie trei goluri în mai puțin de 15 minute într-un meci de Liga Campionilor. Și și-a trecut-o în cont în două ocazii.

Prima dată, în 26 noiembrie 2019, într-un 6-0, în deplasare, cu Crvena Zvezda. Plus reușita din această seară. Când a fost la un pas să urce și pe podiumul celor mai scurte intervale dintre primul și al treilea gol.

ADVERTISEMENT

Însă, din pricina timpului scurs până ce oficialii VAR l-au sesizat pe centralul Turpin că este penalty, nu a izbutit acest lucru.

Bafetimbi Gomis rămâne recordman, cu trei goluri în 8 minute

Dacă Robert Lewandowski a avut nevoie de 12 minute între cele 3 goluri, recordman în ceea ce privește intervalul de timp rămâne Befetimbi Gomis.

ADVERTISEMENT

Acesta a avut nevoie de 8 minute pentru a marca de trei ori într-un meci Dinamo Zagreb – Lyon jucat pe 7 decembrie 2011. Locul secund îi revine lui Mike Newell.

Acesta a marcat de 3 ori pentru Blackburn, într-un meci cu Rosenborg (4-1), în 9 minute. Și este singurul din top cu hat-trick perfect. Pentru că a înscris cu stângul, cu dreptul și cu capul.

ADVERTISEMENT

Pe locul trei este Raheem Sterling, cu 3 goluri în 11 minute și 13 secunde în Manchester City – Atalanta 5-1. Cu două secunde mai rapid decât hat-trick-ul lui Cristiano Ronaldo. Cel care a avut nevoie de 11 minute și 15 secunde în jocul Real Madrid – Malmo FF, 8-0, ân 2015.

ADVERTISEMENT